Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Járdafelújítás

kr jardafelujitasEzen a héten kezdődött és a tervek szerint szeptember 15-ig be is fejeződik a Szent István út 33-63. sz. közötti járda felújítása. Az érintett szakaszon térkővel burkolják majd a járdafelületet. A beruházás összköltsége bruttó 26,6 millió forint.

Bicsák aranyat, Dévay bronzot hozott

kr triatlonEgyéni bronzérmet érdemelt ki Dévay Márk, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója a Velencei-tónál megrendezett, szép hazai sikereket hozó U23 korcsoportos triatlon Európa-bajnokságon, ahol tagja volt az ötödik helyre rangsorolt magyar mix-váltónak is.
A szombati egyéni versenyben, melynek távját az eredeti olimpiairól (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) az óriási hőség miatt sprint (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) távra mérsékelték a szervezők, alaposan bekezdtek a mieink. A női futamban Bragmayer Zsanett hatalmasat úszott, a középső számban is kiválót teljesített, majd hatalmas meglepetésre a futásban is lépést tartott a legjobbakkal és ezüstéremmel alapozta meg a hétvége hangulatát.
Mint azt Lehmann Tibortól, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől megtudtuk, a férfiak versengésében Dévay Márk 10 mp-es előnnyel fejezte be az úszást, ahol klubtársa, Lehmann Bence másodikként követte őt a partra. Márk egyedül vágott neki a kerékpározásnak, melynek első kilométerein próbált elszökni a többiektől, de nem járt sikerrel.

Bővebben...

Városunk kitüntetettjei

Tiszaújváros képviselő-testülete augusztus 20-a alkalmából az alábbi személyeknek és közösségeknek adományoz önkormányzati kitüntetéseket:
„Pro Urbe” Életműdíj
Pataki János festőművész
„Pro Urbe” Évi Díj
Günther Wenth, az Inno-Comp Kft. tulajdonosa, Molnár József, a MOL vezérigazgatója

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros képviselő-testülete rendkívüli ülést tart 2017. augusztus 10-én (csütörtök) 15.15 órai kezdettel a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.

Napirendi javaslat:
Nyílt ülés:
1. Javaslat a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítésével kapcsolatos döntések meghozatalára.

Gasztrobombák robbantak a szigeten

kr halaszleegyesreIllatokkal, ízekkel, élményekkel telve tértek haza mindazok, akik a hétvégén kilátogattak a Tisza-szigetre. Idén hatodik alkalommal rendezték meg itt a halászléfőző fesztivált. A kulináris élvezetek mellett gazdag kulturális kínálatból válogathattak a résztvevők, egyszerre két színpadon zajlottak az események. A kézművesek utcájában pedig különböző portékával találkozhattak az érdeklődők. Írásaink a további oldalakon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477