Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hasadt a pad!

kr padHasadt a pad! Aligha jószántából. Azt sem feltételezzük, hogy Mari vagy Joli néni mérte fel rosszul a néhány nappal korábban felújított ülőalkalmatosság teherbírását. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy vandálok kötöttek bele a már nem élő fába. Amely pihenést nyújtana az arra járóknak. De nem teheti. Tönkre tették.

A hullámok ritmusa

kr gimnasztradaA Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) 3rd World Gym for Life Challenge néven július 25-30. között rendezi meg Norvégiában nemzetközi versenyét, melyen a világ legjobb gimnasztráda csapatai mérhetik össze tudásukat.
Idén 23 ország 2076 gimnasztrádásának 88 produkciója nevezett a világbajnokságra, Magyarországot a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapata képviseli a nagycsoportos (21 fő feletti) torna és tánc kategóriában.
A szakmai zsűri döntése alapján arany-, ezüst- és bronzminősítést lehet szerezni. A szervezők lehetőséget adtak arra is, hogy a verseny mellett bemutatókat is tartsanak a csapatok. A mieink élnek ezzel a lehetőséggel.
Az első ilyen rendezvényt egyébként 2009-ben Ausztriában rendezték meg, melyre ugyancsak kiutazott csapatunk, és három ezüst- és két bronzminősítéssel tért haza.
Haisz Vanda szakágvezetőtől néhány érdekességet is megtudtunk.

Bővebben...

Összefogásból, rendezésből jeles

kr zarobuliuTizenkilencedik alkalommal sportolhattak, szurkolhattak, szórakozhattak Tiszaújvárosban a Triatlon Nagyhét helyi, valamint a városba látogató hazai és külföldi vendégei.
Az összefogásnak, a szervezők kiemelkedő munkájának köszönhetően nagy sikert aratott a július 15-23. közötti rendezvénysorozat, melyet a szép magyar eredmények csak fokoztak. Nem meglepetés, hogy 2018-ban készülhetünk egy újabb jubileumra, a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhétre.
- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy valamennyi világkupán és nagyhéten ott voltam, közreműködője lehettem - mondta Bráz György polgármester, a szervezőbizottság társelnöke. - Az idei nagyhetes előkészületek során végig olyan érzésem volt, mintha az eddiginél is gördülékenyebben mennének a dolgok. Az, hogy meglátogatta az eseményt például a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a nemzetközi és magyar szövetségek vezető képviselői, a névadó főszponzor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Huff Zsolt folyamatosan, az első pillanattól fogva jelen volt, mind-mind megerősített ebben. Ennek a nagy összefogásnak lett a végeredménye egy újabb kiváló rendezvény, óriási magyar sikerekkel. Az említetteken és a szervezőkön kívül külön köszönet jár a vendégszerető tiszaújvárosi közönségnek, akik végig kitartottak és buzdították a versenyzőket, akik ezúttal is szép, rendezett városba érkezhettek.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL. Temetés intézésekor a temetkezési vállalkozónál a plébános telefonszáma elérhető.

Református
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.

Bővebben...

Masinafesztivál

A Tiszaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017. augusztus 5-én (szombaton) 10 órai kezdettel rendezi meg Masinafesztivál elnevezésű rendezvényét, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. 

A rendezvény programja: megnyitó: 10 órakor, egész nap hagyományos ételek főzése, kóstolgatása, ingyenes vidámpark.
Hagyományos ételek főzésére jelentkezőket várunk 2017. augusztus 2-ig. Jelentkezni lehet a 70/398-1133-as telefonszámon, illetve személyesen a Tiszaújváros, Rákóczi utca 81. szám alatt.
Rendezvény helyszíne: Tiszaújváros-Tiszaszederkény, Rákóczi utca végén lévő futballpálya.
Farkas Sándor
elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477