Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Idén is jótékonysági célra

b jatszi_1Az idei Nagyhéten is várja a gyerekeket a közkedvelt Játszóház. A Tisza ABC melletti nagy parkolóban hétköznaponként 15-21, míg szombaton és vasárnap 10-21 óra között szórakozhatnak felhőtlenül a kicsinyek. A jelképes, 200 forintos napi belépőjegyek árából összegyűlt pénzt a Nagyhét után - hasonlóan az elmúlt évekhez - ezúttal is jótékony célra ajánlják fel.
A pénz felhasználásáról a tiszaújvárosi önkormányzattal közösen, később döntenek a szervezők.

Véradás a Nagyhéten

kr veradokamionHárom napja állomásozik a véradókamion az önkormányzat melletti parkolóban, ma 10-től 19 óráig még várják a donorokat. A nyári időszakban általában nagyobb szükség van vérre, ezzel párhuzamosan pedig kevesebb a véradó, így fontos, hogy aki teheti, most jelentkezzen donornak. Túl azon, hogy így segítünk, még nyerhetünk is. A három nap alatt vért adók közül kisorolnak többek között egy egyórás hőlégballonos repülést a Tisza Repülő Klub jóvoltából, valamint egy tízalkalmas bérletet a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőbe, de sok minden mást is lehet nyerni.
De nem csak helyben vannak motiváló akciók, hanem országosan is. Aki vért ad (akár itt is), kap egy kódot, melyet a www.veradas.hu/nyar oldalara lehet feltölteni. Értékes heti és havi nyereményeik vannak, a fődíj pedig egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazás.

Dicséret a tiszaújvárosiaknak

kr nagyhet_1A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét hivatalos megnyitó ünnepségét július 15-én, szombaton este - a Jabil 1/3 Maraton nemzetközi utcai futófesztivál után - tartották meg a Városháztéren.
Az egybegyűlteket elsőként Márkus Balázs, a szervezőbizottság társelnöke, a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnökségi tagja üdvözölte, aki mindenek előtt gratulált a Jabil 1/3 Maraton zord időjárás ellenére is nagyszerűen helytállt valamennyi célba érkezőjének.
- Minden évben igyekszünk tartani, sőt emelni a rendezvények színvonalát, bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másként - fejezte ki reményét Márkus Balázs. - Ebben az évben is igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb sportolási és kikapcsolódási lehetőséget.
- Akkor lesz igazán sikeres az idei Nagyhét, ha a város lakói és az idelátogató vendégek is aktívan vesznek részt az eseményeken - hangsúlyozta Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. - Azt gondolom, hogy az esetleges apró kellemetlenségeket nagyon sok jó programmal, sportolási, szórakozási lehetőséggel bőven kompenzáljuk. A 300 tagú lelkes rendezői gárdánkkal azon leszünk, hogy mindenki jól érezze magát ezen a kilenc napon.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton18:00 órakor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL. Temetés intézésekor a temetkezési vállalkozónál a plébános telefonszáma elérhető.

Református
Vasárnap Tiszaújvárosban 09:00, Tiszaszederkényben 10:00 órától lesz istentisztelet.

Görögkatolikus
Csütörtökön, Szent Illés próféta ünnepén 10:00 reggeli istentisztelet, 11:00 Szent Liturgia. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia. Vasárnap 10:00 reggeli istentisztelet, 11:00 Szent Liturgia, 18:00 esti istentisztelet. Kedden és szerdán 8:00 Szent Liturgia. Augusztus 1-től hétköznapokon 18:00 paraklisz.
Templomunk fölszentelésének évfordulóját, címünnepét augusztus 6-án tartjuk (Az Úr színeváltozása ünnepe idén vasárnapra esik). Ünnepünkön Vatamány Sándor atya, egyházközségünk első paróchusa és Szabados Viktor atya, aki Tiszaújvárosból származik, hálát ad pappá szentelésének 25. évfordulóján.
Ez évi máriapócsi zarándoklatunkat augusztus 12-ére tervezzük (szombat). Máriapócson 10 órakor Szent Liturgiát fogunk végezni. A zarándoklat után továbbmegyünk Nagykárolyba, ahol megnézzük a felújított Károlyi kastélyt. Az útiköltség 2500 Ft.

Tíz pályakezdő lánglovag

Kilenc új és egy hivatásos állományba átvett kollégát köszöntött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes Miskolcon a napokban.
A szervezet vezetője gratulált a frissen végzett tűzoltók eddigi helytállásához, egyben felhívta a pályakezdők figyelmét az egyéni felkészülés és a csapatmunka fontosságára. Összefoglalta a hivatásos szolgálattal és az egyenruhával járó kötelességeket, elvárásokat, majd az igazgatóság szakterületi vezetői látták el hasznos információkkal a megye legfiatalabb tűzoltóit. Az iskolapadot elhagyók Tiszaújvárosban, Szendrőben, Encsen és Kazincbarcikán állnak szolgálatba. Egy tematikus képzési program szerint kezdik meg a szakmai felkészülésüket, amely kiegészíti az eddig elsajátított ismereteket, továbbá segítséget nyújt a beilleszkedésben.
(Forrás: baz.katved.hu)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477