Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Olefin-2 újraindulás

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a MOL Petrolkémia Zrt. Olefin-2 üzemének újraindulása 2017. július 12-én elkezdődött. A technológiai egység ütemezett újraindulása fáklyázással jár együtt, esetenként intenzív fényhatással és erős hanghatással kísérve.
Környékünk lakóitól a nyugalmuk esetleges megzavarása miatt ezúton is elnézést kérünk. Megértésüket köszönjük!
MOL Petrolkémia Zrt.

Elkészült a Rózsa tér

kr rozsaterÚj színfoltja lett városunknak, elkészült a Rózsa tér. Szökőkúttal, párakapuval, új padokkal és növényzettel. A műszaki átadás kedden kezdődött, nemcsak a teret alakították ki, hiszen új parkolókat is építettek, felújították a meglévőket és megoldották a csapadékvíz-elvezetést is. A beruházás bruttó 76 millió forintba került.

Sztárok, sportolók a Nagyhéten

kr sajttajTiszaújváros ezen a nyáron ismét a triatlon fővárosa lesz, hiszen 44 ország, közel 300 versenyzője látogat el a településre.
A 21. ITU Triatlon Világkupát és az ETU Triatlon Junior Európa-kupát is magába foglaló július 15-23. között megrendezendő 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét részleteit sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a Sportcentrum melletti, nemrégiben szépen felújított „Brigádházban”.
- Településünk - a világon egyedülálló módon - immáron huszonegyedik éve fogadja megszakítás nélkül világkupa futamon a triatlonsport élvonalába tartozó versenyzőket, tizenkilencedik éve rendezzük meg a Triatlon Nagyhetet – mondta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke. - Jogszabályváltozások miatt önkormányzatunk anyagi lehetőségei szűkültek 2017-ben. A Triatlon Nagyhét és a világkupa futam támogatásáról azonban nem mondtunk le, költségvetésünkből - közösen a MOL Petrolkémiával - a „Tiszaújváros jövőjéért” Alapítvány révén változatlanul vállaltuk a szükséges források biztosítását. Vállaltuk, mert a tiszaújvárosiak szeretik a sportot, a kultúrát, a triatlont, a Triatlon Nagyhetet.

Bővebben...

Bíróság előtt Mengyi Roland

Tegnap a Markó utcai bíróságon megkezdődött a Voldemort nagyúr néven elhíresült fideszes országgyűlési képviselő és hat vádlottársának tárgyalássorozata. Az első nap iratismertetéssel telt. Mengyi a tárgyalás előtt újságíróknak azt nyilatkozta, tévedés amivel vádolják, és nem készül olyan forgatókönyvvel, ami szerint elítélik. Mengyi nem csekély, általa csak „alkotmányos költségként” említett kenőpénzért cserébe segített volna 100 milliós nagyságrendű uniós pályázati pénzek megszerzésében. A botrányt a 168 óra című hetilap robbantotta ki tavaly augusztusban tanúvallomások és lehallgatási jegyzőkönyvek alapján. Szeptemberben a parlament felfüggesztette a fideszes képviselő mentelmi jogát. Az ügyészség idén áprilisban emelt vádat Mengyi Roland és hat társa ellen.

Egyházi hírek

Római katolikus

Július hónapban hétköznap nem lesznek misék, szombaton este 18:00 órakor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor tartunk szentmisét templomunkban. A plébánia iroda nyitva tartása július hónapban SZÜNETEL. Temetés intézésekor a temet-kezési vállalkozónál a plébános telefonszáma elérhető.
Református
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.
Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Kedden és szerdán 8:00 Szent Liturgia. Szerdán 17:00 vecsernye.
Templomunk fölszentelésének évfordulóját, címünnepét augusztus 6-án tartjuk (Az Úr színeváltozása ünnepe idén vasárnapra esik). Ünnepünkön Vatamány Sándor atya, egyházközségünk első paróchusa és Szabados Viktor atya, aki Tiszaújvárosból származik, hálát ad pappá szentelésének 25. évfordulóján.
Ez évi máriapócsi zarándoklatunkat augusztus 12-ére tervezzük (szombat). Máriapócson 10 órakor Szent Liturgiát fogunk végezni. A zarándoklat után továbbmegyünk Nagykárolyba, ahol megnézzük a felújított Károlyi kastélyt. Az útiköltség 2500 Ft.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477