Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fergeteges műsorok, triatlontévé

D vitamin túladagolás helyett válassza a hűvös szobát - legalábbis szerdánként, este hat órától, ugyanis a Tisza TV nyáron is pazar műsorkínálattal várja képernyőfüggő nézőit!
Szerdán, július 5-én a gimnasztrádások Meseládikó című látványos, akrobatikus showtánc estjét láthatták felvételről, melyet ma ismételünk. Július 12-én a Mamma mia című fergeteges musicalt tekinthetik meg a Sodrás Amatőr Színtársulat előadásában. Július 15-től a Triatlon TV jelentkezik kilenc napon át, este fél tíztől, sztársportolókkal, napi hangulatjelentéssel, összefoglalókkal, és persze játékkal! Július 26-án Egészséglesen elnevezésű magazinműsoraink legérdekesebb részeiből készítünk egy összeállítást. Augusztus 2-án pedig újra élő adással jelentkezünk, főbb témáink a nyári táborok, és a közelgő Halászléfőző Fesztivál lesznek.
Szép nyarat és lédús görögdinnyéket kívánunk!
A Tisza Média Kft. munkatársai

Köztisztviselők napja

kr koztisztviselokA parlament eltörölte, ám a képviselő-testület - élve a törvény adta lehetőséggel - visszaállította, hogy a jövőben is munkaszüneti nap legyen július 1-je, a köztisztviselők napja, amennyiben az hétköznapra esik.
Ezzel a jó hírrel köszöntötte a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal dolgozóit dr. Juhos Szabolcs jegyző a Brigádházban tartott ünnepségen. A jegyző egy másik jó hírrel is szolgált, ugyancsak testületi döntés alapján idén is lesz - igaz szerényebb mértékű - jutalom júliusban az önkormányzati szférában, illetve az állami és egyházi fenntartású köznevelési intézményekben dolgozóknak. Dr. Juhos Szabolcs köszöntőjében szólt a feladatokról is, egyebek mellett az elektronikus ügyintézésről és a választások előkészítéséről.
Bráz György polgármester a képviselő-testület és a város nevében köszönte meg a köztisztviselők munkáját. Mint mondotta, a hivatal dolgozói a nagy nyilvánosság előtt végzik munkájukat, nap mint nap kapcsolatban vannak a lakossággal, nem mindegy tehát, hogy milyen színvonalú tevékenységük, emberi magatartásuk. A polgármester e tekintetben elégedettségének adott hangot, ahogy fogalmazott: „példaképek vagytok.”

Húsz év testvériség

kr csikszeredaDr. Fülöp György alpolgármester vezetésével 5 fős delegáció kapott meghívást partnervárosunkba, Csíkszeredába, az Ezer székely leány napjára. A rendezvény a csíksomlyói nyeregben a székely népviselet, néptánc és népzene évente megszervezett hagyományőrző találkozója, ahol több ezren öltöztek népviseletbe. A háromnapos kinn-tartózkodás alatt a két település vezetői tárgyaltak a további együttműködésről, valamint a két város gyermekcsoportjainak csereüdültetéséről. Július 30. és augusztus 6. között tiszaújvárosi, augusztus 14-20. között csíkszeredai gyermekek üdülnek a testvértelepülésen. A látogatás azért is volt fontos, mert ebben az évben 20 éves a két város között aláírt együttműködési megállapodás.

Szederkény vendégei voltunk

kr szederkeny_egyesZene, tánc, gasztronómia és családias hangulat jellemezte a kilencedik alkalommal megrendezett „Legyen Szederkény vendége!” programot. A főzőversenyre idén 10 csapat nevezett be, a trófea a Szederkény Legjava csapaté lett. A nap sztárvendége Bódi Guszti és a Fekete Szemek volt.

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18:00
órakor, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL.
Temetés intézésekor a temetkezési vállalkozónál a plébános telefonszáma elérhető.

Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 reggeli istentisztelet, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Hétfőn 9:30 Szent Liturgia az Ezüsthíd Gondozóházban. Szerdán 8:00 Szent Liturgia.

Református
Csütörtök: 17:00 óra bibliaóra. Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477