Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Micsoda mix!

kr triatlon_koszontesIfjúsági Európa bajnok tiszaújvárosi triatlonosokat köszöntött a város nevében Bráz György polgármester és Dr. Fülöp György alpolgármester múlt pénteken. A Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor összetételű junior mix-váltó első helyen végzett az ausztriai Kitzbühelben rendezett rövid távú Európa-bajnokságon. Nagy siker a triatlonos junior vegyesváltó Európa-bajnoki címe, mert a kategória bevezetése óta ez az első magyar aranyérem, ráadásul a versenyszám az olimpiai műsorban is szerepel.

Erős Patrik aranyérmes párosban!

kr patrikA Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület sportolója, Erős Patrik a belgrádi Ifjúsági és U23-as Kajak-Kenu Európa-bajnoksá-
gon párosban aranyérmet szerzett.
Erős Patrik két számban is indult az ifjúságiak mezőnyében. K-4 1000 méteren Nikodém Patrikkal, Karnok Marcellel és Kós Benedekkel egy hajóban a nyolcadik helyig lapátolta magát. Ugyanezen a távon kettes hajóban Kós Benedekkel 24 ezreddel a fehérorosz kettős előtt megnyerték az Európa-bajnokságot.
Molnár Martin K1 200 méteren - élete első nemzetközi megmérettetésén -, az ellenfelekkel és egy nagyobb adag hínárral is megküzdve a B döntő nyolcadik helyéig jutott, ami dicséretes, mert gyakorlatilag mintha végig lehorgonyozva kellett volna a sprintszámban teljesítenie.
Béke Kornél, Kuli Istvánnal, Gecse Mártonnal és Györgyjakab Mátéval az U23-as mezőnyben K4 500 méteren szoros befutóban a hetedik helyen zárta az EB-t.

Bővebben...

Huszár Andorra emlékeztek

kr emlektablaAz egykori Tiszai Vegyi Kombinát néhai vezérigazgatójára emlékeztek a MOL Petrolkémia Zrt. központi irodaházánál.
Az emléktábla 1996 óta állít emléket a vállalatért, a városért sokat tévő vezetőnek. A 2009-ben megalakult TVK Nyugdíjasok Baráti Köre minden évben, Huszár Andor halálának évfordulóján megszervezi a koszorúzást. A mostani volt a kilencedik alkalom.
- Mi évről-évre összejövünk itt, megállunk néhány percre és fejet hajtunk az ő munkássága előtt, hiszen nagyon büszkék vagyunk rá - nyilatkozta lapunknak Sóvágó Gábor, a TVK Nyugdíjasok Baráti Körének elnöke. - Mi mindannyian abban az időszakban dolgoztunk a vállalatnál, amikor Huszár Andor volt a vezető. Részesei voltunk annak a korszaknak, amikor a TVK a magyar vegyipar legnagyobb vállalatává fejlődött. Irányítása alatt kezdett működni a műtrágyagyár, valamint megkezdődött a műanyag-feldolgozás.

Bővebben...

Támogatás felsőfokon

kr mecenas_egyesÁtadták a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány tanulmányi ösztöndíjait a főiskolai és egyetemi hallgatóknak is . A kuratórium 86 fiatalnak ítélt meg 34-50 ezer forint ösztöndíjat, ez összességében 3.666 ezer forintos kifizetést jelent. Írásaink, valamint az ösztöndíjas általános- és középiskolás tanulók, illetve főiskolai, egyetemi hallgatók névsora a 4. oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Június 30-áig szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18:00
órakor, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL.
Temetés intézésekor a temetkezési vállalkozónál a plébános telefonszáma elérhető.

Görögkatolikus

Csütörtökön, Szent Péter és Szent Pál főapostolok ünnepén 8:00 utrenye, 18:00 Szent Liturgia. Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Vasárnap 10:15 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Kedden és szerdán 8:00 Szent Liturgia.

Református

Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477