Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Iskolai strandnap

kr iskolaistrandnapIgazi strandidő fogadta a Hunyadi és a Szent István iskola tanulóit kedden a Gyógy- és Strandfürdőben, ahol ingyen strandolhattak az önkormányzat jóvoltából. A diákok gyermeknapi ajándékként kapták a vakáció előtti fürdőzést. Csütörtökön a Széchenyi és az Eötvös tanulói vehetik birtokba a komplexumot.

Ne sírjatok!

Dzsudzsi! Ne sírjatok, ne ríjatok!

Székely Évától tudjuk: sírni csak a győztesnek szabad. Ő az volt, olimpiai bajnok. Ti meg nem, ti kikaptatok Andorrától is. Úgyhogy ne sírjatok. Sírni csak a szurkolónak szabad!
Én háromszor sírtam focimeccs miatt. A magyarok miatt. Lehet, hogy csak véletlen, de mindháromszor a szovjetek (a fiatalok kedvéért: az oroszok) ellen játszottunk és kaptunk ki.
Először '66-ban, az angliai világbajnokságon, amikor a ruszkik elütöttek a négy (!) közé jutástól. Másodszor '68-ban, amikor az EB selejtezőn 2-0-ás győzelmünk után hármat gurítottak nekünk Csiszlenkóék. Harmadszor - kell-e mondanom? - '86-ban, az irapuatói 0-6-os katasztrófa alkalmával. Bár, ami igaz, az igaz, ezek a könnyek már nem a tehetetlenség, a szomorúság könnyei voltak. A düh nedvesítette szemeimet.

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2017. június 15-én, csütörtökön 15.00 órakor rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat.
1. Javaslat a TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00007 azonosító számú „Taktaköz és Térsége Helyi Foglalkoztatási Paktum” projekthez való csatlakozásra

Műfüves sportpálya kicsiknek

kr bobita_1Műfüves sportpályát adtak át a Bóbita óvodában. Tiszaújváros önkormányzata a Nemzeti Ovifoci Sportalapítványhoz pályázott a létesítmény megépítésére. A beruházás 12 millió forintba került, a pálya kevesebb, mint egy hónap alatt készült el.
Igazi műfüves pálya, csak kicsiben. A játékosok is apróságok, focizni szerető óvodások. A létesítményt egy barátságos mérkőzéssel adták át, melyen a kezdőrúgást a civilben hobbifocista alpolgármester, dr. Fülöp György végezte el. A meccs előtt Micskiné Bodó Erzsébet, a Tiszaújvárosi Napköziotthonos Óvoda vezetője köszöntötte az ünnepség résztvevőit.
- Nagyon aktív sportélet van az óvodánkban, focizni is sokan szeretnek. Bár konkrétan focifoglalkozást nem szervez az óvoda, de most ennek a programnak a jóvoltából két óvodapedagógust kiképezünk arra, hogy hogyan is kell oktatni a gyerekeket a focira - nyilatkozta Micskiné Bodó Erzsébet. - A pálya köré, - hogy megközelíthető legyen- az önkormányzat támogatásával járdát is építtettünk. Nem csak focizni lehet itt, hanem egyéb sportfoglalkozást tartani is, és természetesen a műfüves pályát a többi épület óvodásai is használhatják. A beruházás részeként hamarosan be is kamerázzák a pályát.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Az altemplom éves fenntartási díja változik, 1.300.-Ft-ról 2000.-Ft-ra emelkedik. Az emelésre a fenntartási költségek folyamatos növekedése miatt van szükség.
Június 18-án vasárnap lesz ÚRNAPJA. Kérjük kedves testvéreink segítségét vasárnap reggel 7 órára a sátrak felállításához és díszítéséhez. A virágokat szombaton mise előtt és vasárnap reggel lehet hozni a templom előterében elhelyezett vázákba.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477