Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Előre tekintve

kr foci_egyesre_1Az utolsó fordulót követően máris elkezdődött a következő bajnoki idényre való felkészülés a TFCT labdarúgói számára, melynek első eleme az évadzáró bankett volt.
A kiváló őszi szereplés után tavasszal döntetlenek és vereségek nehezítették a pontgyűjtést. Bár a megszerzett 45 pont nem kevés, az átalakuló NB III miatt éppen csak elégnek bizonyult a bentmaradásra.
- Az őszi szezonunk tényleg kimagasló volt - értékelt a banketten a csapatkapitány Fodor Péter. - Tavasszal a mérkőzések végén kapott gólok miatt vagyok bosszús, mert ha azok nincsenek, akkor sokszor győztesen távozhattunk volna a pályáról és simán végezhettünk volna előrébb.
A bankett az új szezon nyitánya is egyben. Ilyenkor ugyanis már többségében kiderül, ki marad, és ki távozik a játékosok közül.
- Már két hete nyolc-tíz játékossal állunk tárgyalásban - mondta az egyesület elnöke, Lukács Flórián -, illetve a következő napokban megtörténik a házon belül is az egyeztetés. 

Bővebben...

Felkelők és salakmotorosok

kr testvervarosLengyelországi testvérvárosunk, Swietochlowice meghívására, dr. Fülöp György alpolgármester vezetésével 4 fős delegáció képviselte városunkat a sziléziai település 2017. június 02-03. között megrendezett városnapi programsorozatán.
A változatos rendezvények alkalmával a résztvevők ellátogattak a 2012-ben alapított Sziléziai Felkelők Múzeumába, amely a lengyel államnak az első világháború utáni újjáépítésekor, 1919-1921 között történt eseményeknek állít emléket.
A látnivalók között helyet kapott egy salakmotor verseny megtekintése is, amelyen magyar sportolók is indultak. A sportág igen népszerű a lengyelek körében, ahogy azt Swietochlowice polgármestere, Dawid Kostempski elmondta. 2015-ben indították újra a korábban nagy hagyományokkal rendelkező helyi salakmotor klubot a város díszpolgára és többszörös salakmotor bajnoka, Paweł Waloszek koordinálásával.
A testvérvárosi látogatás jó alkalom volt arra is, hogy a július első hetében Swietochlowicébe kiránduló 20 fős tiszaújvárosi diákcsoport tervezett programjait megtárgyalja a két település vezetője.

Körülölelték a Dísztavat

kr szechenyiIdén több mint 920 ezren vettek részt a Kihívás napján országszerte. A Challenge Day 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város versengett, hogy melyik a sportosabb. A verseny lényege, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül egy nap alatt. A Kihívás napja hamar elterjedt Európában, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig 1596 település csatlakozott a vetélkedéshez. Ehhez a rendezvényhez kapcsolódott a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola is. Az egész napos sportesemények mellett az iskola tanulói és tanárai május 31-én kora délután kisétáltak a Dísztó köré, melyet kézen fogva körbeálltak és kezüket felemelve körbehullámoztak.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Az altemplom éves fenntartási díja változik, 1.300 Ft-ról 2.000 Ft-ra emelkedik. Az emelésre a fenntartási költségek folyamatos növekedése miatt van szükség.

Görögkatolikus
Csütörtökön és pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Kedden 8:00 Szent Liturgia.
Szombaton, június 10-én 11 órától egyházközségi napot rendezünk, melyre egyaránt várjuk a gyerekeket, ifjakat és felnőtteket.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot június 11-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688), majd június 12-től (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477