Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Az idei első

kr szunyogirtasA Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében pénteken délután volt az idei első légi szúnyogirtás.
Az irtás előtt a szakemberek csípésszámlálást is végeztek, Tisza-part városrészben óránként 68-szor, míg a Kertvárosban 38-szor csíptek a szúnyogok. A vérszívók elszaporodásához hozzájárult az elmúlt időszak esős időjárása is, így indokolttá vált az irtás. A permetező helikopter mindhárom városrész felett elszállt és a Tisza-szigetre is szórta a permetszert. Általában egyébként évente hat légi irtást szerveznek, amennyiben azonban sok a szúnyog, akár többet is.

Nem kívánt virágeső

kr ablakVárosunkban egyre több panelépület kap szigetelést, így az ablakpárkányok is szélesebbek lesznek a felújítás után.
Ez sokakat csábíthat arra, hogy a párkányon tartsa virágait, akár ládákban, akár kaspókban. Ebből azonban - megfelelő rögzítés híján - akár baj is lehet.
A szerencsének köszönhetően kerülte el a balesetet egy hároméves kisfiú a napokban. Egy negyedik emeleti lakás ablakpárkányáról zuhant le ugyanis egy szélforgóval megtűzdelt virágcserép kaspóval, ami előbb egy garázs előtetőjére pattant, ott széttört, a föld és a cserépdarabok szanaszét repültek. Épp a kisfiúra, aki szerencsére nem sérült meg. Aki a virágot szereti - kezdődik a mondás, s akár folytatódhat így is: ... az vigyáz a környezetére, embertársaira.

Dévay Márk Európa-bajnok

kr devayKontinensbajnoki cím és korcsoportos első hely a mérlege a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolóinak a pozsonyi aquatlon Európa-bajnokságon.
Tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló - Dévay Márk - sikerével ért véget a hétvégén Pozsonyban megrendezett aquatlon Európa-bajnokság. Az 1000 méteres úszásból és 5 km-es futásból álló erőpróbán Márk az elit abszolút értékelésben, mindössze 25 mp-cel elmaradva a győztes hazai Richard Vargától, a harmadik pozíciót érdemelte ki, mely az U23-as korcsoportban Európa-bajnoki címet hozott neki. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői közül még négyen álltak rajthoz a szlovákiai kontinensviadalalon, akik közül az age-goup 16-19 éves kategóriában első helyen végző Dévay Zsombor szerepelt a legjobban, a dicséret azonban a többieknek is kijár.
Szintén tiszaújvárosi triatlonos hír a hétvégéről, hogy Hankó Dávid fölényes sikert aratott a BalatonMan Kenese 2017 elnevezésű nemzetközi középtávú (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás) versenyen. Dávidnak ez a viadal jó főpróba volt a két hét múlva, szintén a Balaton partján megrendezendő nyílt középtávú országos bajnokságra, ahol olyan világsztárok is lesznek a mezőnyben, mint a többszörös hosszú távú világ- és Európa-bajnok német Andreas Raelert.

Gyermeknapi játék, mozgás, és egészség

kr gyereknap_1Igazi nyári meleg „köszöntötte” az idei gyermeknapot. A Dísztónál csaknem száz ifjú pecás küzdött a halakkal több-kevesebb sikerrel. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben rendezett gyermek- és családi napon színpadi programokkal, egészségügyi szűrésekkel és a strand hűsítő medencéivel várták a lakosságot. Írásaink a további oldalon.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben június 7-én, szerdán 18.30 órai kezdettel dr. Fülöp György alpolgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477