Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Csőtörés

kr csotores_1Csőtörés volt kedden kora délután a Szent István úton, s emiatt rövid ideig szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás a környéken.
A galibát a távhővezeték rekonstrukción dolgozó kivitelező markolója okozta, jókora darabot kiszakítva a vízvezetékből. A probléma gyökere mégsem ez, hanem a hibás közműtérkép. Azon ugyanis a helyszínen lévő tűzcsap túloldalán van feltüntetve a végül „megsebesített” vezetékszakasz.
Ezért vágtak bele bátran markolóval a munkagödör feltárásába a „távhősök”. Önmaguknak okozva ezzel a legnagyobb kárt, a legtöbb bosszúságot. A kilyukasztott vezetékből kiömlő víz ugyanis percek alatt elárasztotta a munkaterületüket. Még szerda reggel is lapátolták a sarat a fűtési vezeték nyomvonalán.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Május 31-én, szerdán 18.45 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Beregszászi testvérünnepen

Bráz György polgármester vezetésével hivatalos delegáció járt Beregszász testvérvárosunkban és részt vett a május 19-21. között rendezett Városnapokon. A település ezzel a háromnapos programsorozattal ünnepelte várossá nyilvánításának 954. évfordulóját. A megnyitóünnepségen Tarlós István főpolgármester és Babják Zoltán polgármester aláírta Budapest és Beregszász testvérvárosi megállapodását. A tiszaújvárosi delegáció tagjai a látogatás során többek között részt vettek a felújított beregszászi Hősök terének ünnepélyes átadásán, a hagyományőrzők felvonulásán, melyen zászlóbontási ünnepséggel emlékeztek meg a Rákóczi-szabadságharcról. A hivatalos programok mellett a delegáció tagjai megtekintették a Beregszász-Végardai Perényi Zsigmond Rekreációs és Turisztikai Tábort, melynek kialakításához, fejlesztéséhez 15 millió forint támogatást nyújtott önkormányzatunk. Az egykori kúria területén zajló építkezések jelenlegi fázisában már látható a szállásként használható faház épülete is.

Utak, parkolók, közterek újulnak meg

kr felujitas_egyesreNehéz parkolni és óvatosabban kell közlekedni ezekben a hetekben. Városszerte több felújításba kezdtek, de a szintén több helyszínen zajló távhővezeték rekonstrukció is okoz némi kellemetlenséget a városlakóknak. A helyzet átmeneti, a beruházások végeztével új közteret, parkolókat, felújított járdákat, díszburkolatos, újraaszfaltozott szakaszokat adnak át. Írásunk a 3. oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szent-misék templomunkban.
Májusban a hétköznapi szentmisék előtt fél órával elimádkozzuk a rózsafűzért, a szentmise után májusi litánia.

Görögkatolikus
Csütörtökön az Úr mennybemenetelének ünnepét tartjuk: 8:00 óra utrenye, 17:30 óra Szent Liturgia. Pénteken 8:00 óra Szent Liturgia, 17:30 óra paraklisz. Szombaton 17:00 óra vecsernye. Vasárnap 9:30 óra Szent Liturgia (időpontváltozás!). Hétfőn 17:30 óra paraklisz.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477