Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Bodolai és Lőrincz világbajnok

kr quadratlonA Tiszaújvárosi Vízi Sport Egyesület két versenyzője, Bodolai Fanni és Lőrincz Tibor korosztályos világbajnoki címet szerzett az Orfűn megrendezett quadratlon világbajnokságon. A középtávú versenyben - mely 1,5 km úszást, 38 km kerékpározást, 8 km kajakozást és 10 km futást foglal magába - Fanni és Tibor is az U23-as mezőny legjobbjának bizonyult. Abszolút sorrendben Fanni a bronzéremig jutott. Mindezt úgy, hogy a heves hullámok miatt kajakjával borult.
Fanni a következőt írta kevéssel a verseny után: „Az első középtávú versenyemen az úszásról a mezőny második felében sikerült kijönnöm, amit kerékpáron sikerült feltornáznom a női abszolút 2. helyre. A 8 km-es kajak közben azonban az első körben beborultam, így ki kellett úsznom a partra, ahol visszaültem, majd folytattam a versenyt. Az abszolút 2. helyem így szó szerint is elúszott. A futáson sikerült megtartanom az abszolút 3., illetve a korosztályos 1. helyet. Összességében maximálisan elégedett vagyok a versennyel, hatalmas küzdelem volt egy nehéz pályán és egy erős mezőnyben.” Tibor abszolútban a 11. lett.

Díjazták Tiszaújvárost

kr dijTiszaújváros önkormányzata nevében Bráz György polgármester „Önkormányzatok a közművelődésért” díjat vett át május 16-án, Szegeden.
A díj annak a települési önkormányzatnak adományozható, amely hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytat a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén. Olyan finanszírozási és döntéshozatali gyakorlatot alakított ki, amely kiemelten támogatja a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését. Tevékenységében kiemelkedő szerepet játszik a helyi kulturális intézmények, közösségek működésének segítése.
A díjra három kategóriában lehet javaslatot tenni: községi, városi, megyei jogú városi vagy budapesti kerületi. Tiszaújváros önkormányzatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Népművelők Egyesülete terjesztette fel a díjra. A kitüntetések odaítéléséről a Magyar Népművelők Egyesülete elnöksége döntött. A díjakat a Népművelők XXXIV. Országos Vándorgyűlésén május 16-án, Szegeden adták át.

Bővebben...

Vezetékcserék városszerte

kr tavhoA TiszaSzolg 2004 Kft. folytatja évekkel ezelőtt megkezdett távhővezeték-rekonstrukciós programját.
Tavaly az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt a tervezett 14 helyszín helyett csak 6 területen hajtották végre az elöregedett vezetékek cseréjét. Ott, ahol a legkritikusabb volt a helyzet. A 2016-ról áthúzódó cserék kivitelezési munkálatai a múlt héten kezdődtek meg a Szent István úton, ahol egy primer gerincvezetéket és egy primer bekötő vezetéket cserélnek ki. (A tervezett rekonstrukciók listáját a múlt héten közöltük.)
A nyolc helyszínen összesen 3,2 kilométernyi csővezetéket cserélnek ki, mintegy 120 millió forint értékben.
A kivitelezési munkálatok sok esetben kellemetlenséggel, kényelmetlenséggel járnak. Az említett Szent István úti rekonstrukciónál például „kiesett” a Tisza ABC melletti piaci parkoló.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban. Májusban a hétköznapi szentmisék előtt 8 órától elimádkozzuk a rózsafűzért, a szentmise után májusi litánia.
Görögkatolikus
Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Hétfőn és szerdán 17:30 paraklisz. Május 23-án lesz esperesi kerületünk lelki napja Sajópálfalán, ahol 300 évvel ezelőtt könnyezett az Istenszülő Szűz Mária képe.

Bővebben...

Uszodamester munkakör

A Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet 1 fő uszodamester munkakör betöltésére.
Pályázati feltételek:
• Uszodamesteri képesítés
• Magyar állampolgárság
• Egészségügyi alkalmasság

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477