Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Díjazott Tisza Média

kr dijazotttiszamediaKözösen emlékeztek a Magyar Vöröskereszt észak-magyarországi régiójának igazgatóságai a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapján, május 8-án.
A mozgalom alapítója, Henry Dunant 1828-ban e napon született, mozgalma mára 190 országban tevékeny, a Vöröskereszthez csatlakozó 17 millió önkéntes több száz millió emberen segít világszerte. A Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumában rendezett ünnepségen az intézmény és a Vöröskereszt Borsod megyei szervezete mellszobrot avatott Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából. Kossuth Zsuzsanna Kossuth Lajos legfiatalabb húga volt, ő szervezte meg a világ első katonakórházát 1849-ben.
- A Vöröskereszt egyik legfontosabb feladata több évtizede a véradásszervezés - mondta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója -, ez egy olyan feladat, amelyet napi, heti, havi tervek alapján kell végrehajtanunk ahhoz, hogy biztonságos legyen hazánkban a vérellátás. Ez rendkívül nehéz, hiszen a véradók önkéntesen és térítésmentesen jelentkeznek donornak.

Bővebben...

Testvérvárosi látogatás

kr testvervarosBráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester május 5-én Rimaszombat testvérvárosunk városnapi programján vett részt. Városunk vezetői a Kurinc városrészben található üdülőközpont megtekintését követően részt vettek a 2017. évi Városdíjak és a Polgármesteri díjak átadásán. Polgármesteri elismerésben részesült Erdélyi Géza Rimaszombat nyugalmazott református püspöke, aki 2016. augusztus 21-én látogatott Tiszaújvárosba, és egyháztörténeti kutatásairól, könyveiről tartott előadást a városi református templomban.
A látogatás alkalmával a város vezetői egyeztetést folytattak az amatőr művészeti közösségek fellépési lehetőségeiről, illetve a települések közötti további együttműködésről.

Három év fogház a gázolónak

kr tescobalesetA Tiszaújvárosi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt ítéletet hirdetett május 8-án a TESCO-kereszteződésben történt gázolás ügyében. A vádlott 3 év fogházban letöltendő büntetést kapott, az ítélet nem jogerős.
A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 szeptemberében a lengyel állampolgárságú vádlott a nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt vezette, amikor a TESCO szervizút kereszteződésében jobbra kanyarodott úgy, hogy nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedő babakocsit toló sértetteknek. A gyermek édesanyjának sikerült elkerülnie a balesetet, azonban a jármű a babakocsiban lévő 17 hónapos gyermeket és a babakocsit toló nagymamát elsodorta, majd jobb első kerekével áthaladt rajtuk rajtuk. A baleset következtében mindketten a helyszínen életüket veszítették.

Bővebben...

Elballagtak, de még nem végeztek

kr erettsegi_egyesrePéntek délután elballagtak a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Szerencsi Szakképző Centrum Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős diákjai. Hétfőn már elkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. A végzős középiskolások magyar nyelv és irodalommal kezdtek, kedden következett a matematika, szerdán a történelem írásbeli. Az Eötvös 135 tanulója vizsgázott, a Brassaiban 23-an kezdték meg az érettségit, 44-en szakközépiskolai képzésük zárásaként szakmai vizsgákat tesznek, 46-an zárják le érettségi utáni tanulmányaikat, ők technikusi vizsgával. Írásaink a további oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Májusban a hétköznapi szentmisék után májusi litánia.
Azoknak a fiataloknak, akik idén kívánnak házasságot kötni a jegyesoktatás május 14-én 15.00 órától lesz a plébánia közösségi termében.
Akik jelentkeztek Egerbe a rózsafüzér társulatok találkozójára, azokat tájékoztatjuk, hogy május 13-án reggel 6 órakor indul az autóbusz a Penny előtti parkolóból.
Az egyházmegye a buszköltséget fizeti, és egyszerű ebéddel vendégül látja a résztvevőket. Részletes program olvasható a hirdetőtáblán. Várható hazaérkezés: 17:30.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477