Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elkezdődött az Olefin-1 karbantartása

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a MOL Petrolkémia Zrt. Olefin-1 üzemének karbantartási munkálatai a terveknek megfelelőewn 2017. május 2-án reggel elkezdődtek. A technológiai egység ütemezett leállása és a rendszerek leürítése fáklyázással jár együtt, esetenként intenzív fényhatással és erős hanghatással kísérve.
Környékünk lakóitól a nyugalmuk esetleges megzavarása miatt ezúton is elnézést kérünk. Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy a leállási fáklyázás során egészségére káros anyag nem kerül a levegőbe az egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációban.
Az üzem újraindulása a jövő hét második felében várható.
Megértésüket köszönjük!
MOL Petrolkémia Zrt.

Tűzgátló ajtók a társasházakban

Tűzgátló ajtók. A Társasházak, Lakásszövetkezetek és Egyedi Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete megkeresésére a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség egy általános tájékoztatót adott ki a beépített tűzgátló ajtók legfontosabb használati szabályairól.
Az elmúlt években a „Panelprogram”, illetve az „Otthon Melege Program” beruházásainak köszönhetően Tiszaújváros lakásállományának több mint egyharmadán hajtottak végre energiamegtakarítást eredményező felújításokat. A munkálatok során tűzgátló ajtókat is építettek be, melyek a társasházak lakóinak védelmét szolgálják.
A hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírja, hogy lakó rendeltetés esetén a tűzvédelmi osztálynak megfelelően a zárt folyosóra, menekülési útvonalra vagy lépcsőházba nyíló lakossági tárolók ajtajait, új beépítés, vagy a régi vasajtók cseréje esetén megfelelő tűvédelmi teljesítményű ajtókra kell cserélni.

Bővebben...

Rendkívüli ülés

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete rendkívüli ülést tart május 10-én a közmeghallgatás után a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda átszervezéséhez kötődő döntések meghozatalára

Közmeghallgatások

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete közmeghallgatásokat tart az alábbiak szerint:

Tisza-part városrészben 2017. május 09-én (kedden) 16,30 órakor a Tisza-parti Szabadidőház ifjúsági klubjában (Neumann János u. 1.).
Tiszaújváros Városházán (III. emeleti tanácskozó terem) 2017. május 10-én (szerdán) 16,30 órakor (Bethlen G. út 7.).
Tiszaszederkény városrészben 2017. május 11-én (csütörtökön) 16,30 órakor Derkovits Kulturális Központ Tiszaszederkényi Művelődési Ház nagyterme (Bocskai út 33.).

Kezdődhet a szállodaépítés

kr hotel_egyesrejoAz egykori MHSZ épület és a Termál Hotel helyén új szálloda épül. Az erre kiírt pályázatot a DOMINVEST 2000 Kft. nyerte. A szálloda arculata a kivitelezés során némiképp változhat, mindenesetre a pályázathoz csatolt látványterv tetszetős. Az adásvétel, a birtokbavétel már megtörtént. A tervek szerint 2019 nyarára készül el a hotel. Írásunk a további oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477