Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elefánt a városban

kr elefant_joNem mindennapi vendéget fogadott városunk vezetése a múlt héten. Egy cirkuszi elefánt sétált végig Tiszaújváros utcáin. Az ormányos a Városháztérre érve egy ajándékkosarat adott át dr. Fülöp György alpolgármesternek, aki viszonzásul banánnal kínálta meg. Erre lehetőségük volt a térre sereglő gyerekeknek is, akik eleinte megilletődve, később egyre bátrabban közeledtek a hatalmas állathoz.

Vádat emeltek Mengyi Rolanddal szemben

A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű ügyben vádat emelt dr. Mengyi Roland, térségünk fideszes országgyűlési képviselőjével és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken.
Az ügyészség az országgyűlési képviselőt bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja
A vádirati tényállás szerint dr. Mengyi Roland és társai 2015 tavaszán elhatározták, hogy elérik azt, hogy a közeljövőben szociális szövetkezetek számára Európai Uniós forrásból származó pályázatot írjanak ki azért, hogy az azon elnyerhető összeget jogellenesen - valós teljesítés nélkül - saját maguk megszerezzék. Dr. Mengyi Roland a pályázati pénzből történő részesedés fejében vállalta, hogy a pályázat kiírása érdekében közreműködik. E tárgykörben a vádlottak többször egyeztettek. Dr. Mengyi Roland társaival az egyik találkozójukon azt közölte, hogy 5 millió forintot kell fizetniük a döntéshozónak ahhoz, hogy hivatalos útra terelődjön a pályázat, míg további 5 millió forintot a pályázat kiírásáért.

Bővebben...

Megúszta a fejlövést

kr balesetNyolc napon túl gyógyuló fejsérülést szenvedett az a középkorú tiszaújvárosi férfi, akinek hétfőn kora délután tisztítás közben elsült a lőfegyvere.
A férfi az egyik Bartók Béla úti pincében tisztította töltött sportpisztolyát, miközben meglőtte magát. A 9 mm-es lövedék a fején találta el, súlyos, nem életveszélyes sérülést okozva. A balesethez tiszaújvárosi rendőrök és mentősök vonultak ki. Miután ellátták a sérültet, mentőhelikopter szállította a B-A-Z Megyei Kórházba. A férfinek volt engedélye a lőfegyverre, ellenben nem tartotta be a fegyvertisztításra vonatkozó szabályokat. A sportpisztolyát elvették, a fegyvertartási engedélyét bevonták, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ellene.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Május 3-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Védelmi szervek a téren

kr biztonsag_napjaSzirénázástól voltak hangosak a város utcái szombaton délután. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók azonban most nem menteni indultak. A biztonság napját ünnepelték, idén már kilencedik alkalommal. (Tudósítás a további oldalon.)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477