Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Speedmaraton

kr tispolOrszágszerte szerdán reggel hat órakor kezdődött a rendőrség „Speedmaraton” nevű akciója. Az eredeti tervek szerint csütörtök reggel hatig több ezer traffipax állt volna szolgálatban, de az időjárási körülmények miatt az akciót lefújták, egy későbbi időpontra halasztották. A 24 órás „Speedmaraton” egész Európát érinti, ugyanabban az időpontban több országban is mérik a sebességet.
- Az ellenőrzések célja, hogy felhívjuk a figyelmet a sebességtúllépések veszélyeire, mivel jelenleg ez az egyik vezető baleseti ok, a halálos balesetek esetén 40% körüli a sebességtúllépés miatt bekövetkezett balesetek aránya - tudtuk meg Pocsai Csabától, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetőjétől.

Nagyheti tenyeres

Nagy volt ez a nagyheti tüntetési hullám. Virágvasárnaptól nagyszombatig három jelentős és több kisebb demonstrációt tartottak a fővárosban, néhány vidéki városban is az utcára vonultak. 

Az apropót a Közép-európai Egyetemet ellehetetlenítő, illetve a civileket megbélyegző törvény szolgáltatta, de tudjuk jól, már rég nem csak erről van szó.
A tüntetések esszenciája egyértelmű: „Orbán takarodj!”
Nem megyek bele, hogyan, miért jutottunk odáig, hogy tízezrek skandálják ezt az egyszerű felszólító mondatot. Nem megyek bele, mert megtették már, s teszik ma is, nálam jóval nagyobb tudású, tiszteletreméltó emberek.
Én a nagyhét és a nagy hét viszonyán meditáltam a napokban.

Bővebben...

Csendesen teltek az ünnepek

kr husvet_1Mivel idén először négynapos volt a húsvét, a mentősöknek, a rendőröknek és a katasztrófavédőknek is alkalmazkodni kellett az új helyzethez. Számukra is kérdés volt, hogyan hat az emberekre a többnapos munkaszünet.
- Húsvétkor nem szokott kiemelkedő forgalom lenni állomásunkon - mondta Lovas Attila, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetője. - Egy nap átlagosan 6-8 alkalommal hagyják el mentőkocsik az állomást. Így volt ez most is a hosszú hétvége alatt. Semmilyen rendkívüli eseményről nem tudunk beszámolni.
Valamivel mozgalmasabb volt a négy nap a katasztrófavédelem tűzoltóinak.
- A Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság működési területén négy káresemény történt - nyilatkozta lapunknak Németh Viktor tűzoltóőrnagy, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelemi Kirendeltség tűzoltó parancsnoka. - Mezőcsátnál égett száz négyzetméter nádas, Sajószögeden pedig öt négyzetméter száraz fű gyulladt ki. A hétvége folyamán Hejőpapiba is riasztottak minket, ahol a regionális hulladéklerakóban volt tűz. Mindhárom helyszínre a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, valamint a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Örs gépjárművei vonultak ki.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Az Isteni Irgalmasság búcsú és bérmálás április 23-án 11 órakor lesz templomunkban. 20 gyermek részesül majd a bérmálás szentségében. A búcsúi szentmisét celebrálja és a bérmálás szentségét kiszolgáltatja Dr. Ternyák Csaba egri érsek. Az Irgalmasság kilenced utolsó imaórája a szentmise előtt 10:30-kor kezdődik. Azoknak a fiataloknak, akik idén kívánnak házasságot kötni, a jegyesoktatás 2017. április 30-án, május 7-én és május 14-én 15.00 órától lesz a plébánia közösségi termében.

Bővebben...

Találkozó az orvossal

A Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete egészségmegőrző programja keretében találkozót szervez Dr. Heldner Sylvia foglalkozás-egészségügyi és általános szakorvossal, melyre tisztelettel meghívjuk az egyesületi tagokat és minden nyugdíjas érdeklődőt.
Ideje: 2017. április 26. (szerda) 14.00 óra.
Helye: Az egyesület székhelyének nagyterme (Kazinczy út 3.)
A találkozó indító témaköre: Táplálék kiegészítők és vitaminok ésszerű fogyasztása idős korban. „Víz nélkül nem megy.”
Varjas Lászlóné elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477