Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Forgalom, alkohol

A több napos ünnepek mindig megnövekedő járműforgalommal és ezzel együtt közlekedési balesetveszéllyel járnak. Járművezetőként számítsanak a nagyobb forgalomra, melyhez nagyobb egymás iránti tolerancia is szükséges.
Az alkohol hatására megnő a reakcióidő, romlik a távolságbecslés, a perifériás látás és a látás minősége is csökken. A veszélyérzet csökkenése mellet a döntési és végrehajtási folyamatok is elégtelenné válnak. Az ittas vezetés többszörösére növeli egy közlekedési baleset bekövetkezési esélyét. Ha esetleg elfogadtak egy pohár szeszes italt, kérjük, ne próbálják számolgatni vajon vezethetnek-e. Ha lehetségesnek tartják, hogy még nem ürült ki teljesen az alkohol a szervezetükből, akkor ne vezessenek.
Kellemes és balesetmentes hosszú hétvégét, boldog húsvéti ünnepet kívánunk mindenkinek.
Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477