Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Sonka, írott tojás, íratlan emlékek

kr husvetegyesreA húsvéthoz közeledve már hetekkel ezelőtt megkezdődtek az előkészületek. Bár a családok többnyire kirándulással, rokonlátogatással töltik a húsvéti hosszú hétvégét, a boltok roskadoznak a kisebb-nagyobb csokoládéból készült tojásoktól, nyusziktól. Elsősorban a gyerekeket csábítják a színes, csillogó papírba csomagolt édességek.
A nagy roham ugyan még váratott magára, de sokan már a hét elején bevásároltak húsvétra. A klasszikus főtt sonka és tojás aligha hiányzik majd az ünnepi asztalokról, csakúgy, mint a házi sütemények. A 3. oldalon található írásainkból egyebek mellett megtudhatják, mi is az az írott tojás, miért a sonka a húsvét egyik fő eledele, illetve illatszerek híján mivel locsolkodtak eleink.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477