Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Új vezető

kr kenyeresneÁprilis elsejétől új vezetője van a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezetének. Kenyeresné Eged Erzsébet 2015 októberében csatlakozott a Vöröskereszt munkájához, mint területi munkatárs. A korábbi vezető, Laták Kamilla megyei véradásszervező koordinátorként dolgozik tovább.
- Feladataink nem változtak - mondta Kenyeresné Eged Erzsébet -, továbbra is zajlanak a gépjárművezetők egészségügyi vizsgáztatásai, véradásokat szervezünk és az adománygyűjtéseket, illetve -osztásokat is hasonlóképpen bonyolítjuk le, mint ahogy azt megszokhatták - hangsúlyozta az új vezető.

Kék lufik, puzzle

kr setaKék lufikkal sétáltak a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói kedden a Városháztérre. Ezzel a sétával és tánccal hívták fel a figyelmet az autizmus világnapjára. Az autizmus jelképe a puzzle-forma, amelyre a gyerekek által készített tenyérlenyomatokat rögzítettek, ezzel is hangsúlyozva az autistákért való összefogás fontosságát.

Zárva a hivatal

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017-től nagypéntek munkaszüneti nap, ennek következtében 2017. április 14-én, pénteken a Polgármesteri Hivatal zárva tart.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Fűtés és meleg víz nélkül

kr csotores_1Több száz lakás és számos intézmény (köztük a Kazinczy iskola) maradt fűtés és használati melegvíz-szolgáltatás nélkül április 4-én és 5-én városunkban. Az üzemzavarról Ódor Istvánné, a TiszaSzolg 2004 Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást lapunknak.
- A TiszaSzolg 2004 Kft. távfelügyeleti rendszere az elmúlt napokban jelezte, hogy megnövekedett a rendszerbe betáplált pótvíz mennyisége, ami vezetéklyukadásra, üzemzavarra utal - mondta az ügyvezető. - A fűtésszerelők beazonosították az üzemzavar pontos helyét: a Bethlen és a Kazinczy utak által határolt területen található DN 200-as gerincvezetéket.
- Ezen a szakaszon az elmúlt két évben már több alkalommal történt vezetéklyukadás.
- Igen, ráadásul az érintett vezeték jelentős szolgáltatási területet lát el, ezért az elöregedett vezeték rekonstrukciója indokolttá vált.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot április 9-ig (vasárnapig) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050), majd április 10-től (hétfőtől) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477