Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Mamma mia!

kr mammamiaKétfelvonásos musicaljéből adott ízelítőt a Sodrás Amatőr Színtársulat a hétvégén a Tisza ABC előtt. A Mamma mia zenés darab egyik dalára készítettek koreográfiát, azt táncolták el szombat délelőtt. Ezzel a flashmobbal is népszerűsítették az áprilisban debütáló darabjukat. Az eső ellenére nézők és táncosok is akadtak bőven.

Játszótéri felújítások

kr jatszoterKitavaszodott. A játszóterek is gyerekzsivajtól hangosak a napsütéses délutánokon. Kirajzanak az iskolások és az óvodások is a szabadba.
A Deák téri játszótéren a rugón billegő lovat és az egyik új faházat is elkerítették egy szalaggal, így figyelmeztetnek a ba-
lesetveszélyre. A játékelemek ugyanis hamar elhasználódnak, hiszen ez az egyik legforgalmasabb gyerekterep a városban, nem beszélve az időjárásról, ami szintén nyomot hagy a közterületeken.
- Két játszótéri elem is ki lett cserélve itt, a Deák téren, mert korhadt volt, ezek közül az egyiken apróbb javításokra is szükség van, ezért kerítették körbe a Városgazda Kft. munkatársai - nyilatkozta lapunknak Baráti Zsolt városüzemeltetési munkatárs. - Jelenleg változó állapotban vannak játszótereink, tavaly elvégeztettük a játszóréti elemek szabványossági felülvizsgálatát, ennek eredményeként 36 játszótéren 438 elemet vizsgáltunk át.

Bővebben...

Árpád úti felújítás

kr arpadutÚjabb közterületi felújítás kezdődött el városunkban. Hétfőn adták át a munkaterületet az Árpád út déli oldalán lévő nagy parkolóban, aminek egy részét le is zárták a rekonstrukció idejére. Az átépítés első ütemében az Árpád út 1-7, 9-19, 21-27 között újítják fel a bekötőutak, garázsok előtti területek  burkolatát, az utóbbi szakasz előtt a vízelvezető rendszert is. A beruházás várható befejezése április vége.

Óraállítás

kr ora_egyesreEurópában, így hazánkban is március utolsó vasárnapján kezdődik a nyári időszámítás. Hivatalosan március 26-án, vasárnap hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat. Az így elvett egy órát a téli időszámítás kezdetekor, október 29-én, vasárnap kapjuk vissza.
(A téli-nyári időszámítás kialakulásáról lásd írásunkat a 4. oldalon.)

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 29-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477