Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Teljes útzár volt

kr balesetSzerencsére „csak” anyagi kárral járó baleset történt március 14-én a palkonyai úton. Az esemény azonban így is fennakadást okozott a közlekedésben, mivel a helyszínelés időtartamára teljes útzárat rendeltek el.

Programajánló

Megjelent Tiszaújváros 2017. évi programajánlója.
A több száz helyi rendezvényt tartalmazó füzet országos premierje a múlt héten volt az Utazás 2017 kiállításon. Városunkban azok a szervezetek, intézmények kaptak elsőkként a kiadványból, melyek szerepelnek benne. A nagyközönség a Derkovits Kulturális Központban és a Hamvas Béla Városi Könyvtárban juthat hozzá a programajánlóhoz, de megtekinthető a kulturális központ honlapján is.
„A 2017-es esztendőben - erről tanúskodik e programfüzet is - megőrizzük a Tiszaújvárosra jellemző pezsgő kulturális- és sportéletet. A jubileumi ünnepségsorozat számos olyan rendezvényt „szült”, melyeket szervezőik - ha kissé másként is - továbbvisznek, újabb hagyományokat teremtve.
Ahogy több éve már, nemzeti ünnepeink méltó megünneplése, a Tavaszi Fesztivál, a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál, a Triatlon Nagyhét, a Városnapok, a Hajdúk a szigeten, a Színház Határok Nélkül, a Mikulástól karácsonyig rendezvények adják kulturális kínálatunk gerincét 2017-ben is.

Bővebben...

Nélkülük nem működne a város

kr nonap_1Városszerte nőnapi ünnepségeket tartottak a múlt héten. Tiszaújváros önkormányzata 17 helyszínen 20 szervezet, intézmény 1050 női dolgozóját köszöntötte és ajándékozta meg. A város vezetői valamennyi ünnepségen hangsúlyozták, hogy az otthonukban, a háztartásokban is helytálló nők munkája nélkül a város sem tudna működni.

Bővebben...

Legyen béke, szabadság, egyetértés!

kr unnepsegegyesreA hagyományoknak megfelelően ünnepelte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóját városunk. A tiszaszederkényi Hősök emlékművénél és a Petőfi szobornál tartott megemlékezéseken a beszédíró pályázat első és második helyezettje, az előző napon rendezett iskolai ünnepségeken a pályázat harmadik díjazottja, az Eötvös középiskola diákjai mondtak ünnepi beszédet. A városi ünnepségen huszonkét személynek és két közösségnek adták át a képviselő-testület által adományozott ágazati kitüntetéseket. Írásaink a további oldalakon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesznek a szentmisék templomunkban. Nagyböjti időben minden héten pénteken a szentmise előtt háromnegyed 8-tól keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477