Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fedett helyen a mentőkocsik

kr mentojoA hétvégére elkészülhet a Tiszaújvárosi Mentőállomás új garázsa. A hat kocsiállásos fűthető épület felhúzásáról még tavaly döntöttek, a beruházás el is kezdődött az önkormányzat anyagi támogatásával. Karácsony helyett márciusra tolódott ki a befejezés, ugyanis időközben át kellett tervezni az épületet, mert a sárga mentőautók nem fértek be az eredetileg tervezett garázsokba. Az épület már áll, jelenleg a villanyszerelési munkálatokat végzik, és a garázskapukat állítják be a helyére - tudtuk meg Lovas Attilától, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetőjétől.

Pénzek, halak, tavak, tagok

kr horgasz_1Megtartotta éves közgyűlését a Zabos Géza Horgász Egyesület. A rendezvényen beszámolók hangoztak el az egyesület elmúlt éves tevékenységéről, valamint a jövőbeni terveket is ismertette az elnökség.
A napirendi pontokat nagy többséggel, illetve egyhangúlag szavazta meg a közgyűlés. Ellenvetés csak a pénzügyi tervnél volt.
- Keveslem az ellenőrzést - mondta a tervre nemmel szavazó Gulyás Gábor. - A sok szabályozás az jó, csak nincs aki betartassa. Keveslem az ellenőrök létszámát kint a tavakon.
A tagdíj idén 28.000 forint azoknak, akik már jelenleg is tagjai az egyesületnek, 2018-ban ez a mérték kétezer forinttal növekedni fog.
- Tovább emelték a MOHOSZ tagdíjat - mondta Kiss Béla egyesületi elnök. - A többlet tagdíjat az egyesület ebben az évben még költségvetéséből finanszírozza, jövőre azonban beépítjük a horgászengedély díjába.

Bővebben...

Szirénapróba

A Polgármesteri Hivatal és a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. március 6-án (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapalkonya, Oszlár településeken szirénapróba lesz. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetében telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik. A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett, amely során „Katasztrófariadó” jelzést (120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang), valamint „Katasztrófariadó elmúlt” jelzést (kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) adnak ki.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal
Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Ünnepség

kr koszoruzasTisztelt Tiszaújvárosi Polgárok!
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából városunk ünnepséget rendez.
Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, amelyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni 2017. március 15-én (szerda) 18.30 órától a Petőfi szobornál, hogy az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban március 10-én (péntek) 12.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál. Az írásos jelentkezésben kérjük megjelölni a szervezet és a koszorúzó személy(ek) nevét.

Bővebben...

Festés, burkolás, szigetelés

kr tarsashazakegyesreAz Épületfenntartási Alap 2016-os felhasználásáról tárgyalt a Társasházak, Lakásszövetkezetek és Egyedi Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete. Az önkormányzattól évekkel ezelőtt kezelésbe kapott 37 millió forinttal jól gazdálkodott az egyesület, tavaly 12 társasháznak mintegy 21,5  millió forint kamatmentes kölcsönt utalt ki felújítási munkákra. Cikkünk a további oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477