Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Levonult az ár

kr arvizLevonult a jeges ár a Tiszán, ezért mindenhol visszavonták az árvízvédelmi készültséget. A jeges áradat csaknem ötszáz kilométer után hétfőn hagyta el a Tisza magyarországi szakaszát, jelentős mennyiségű szemetet hagyva maga után.  A Sajón, a Hernádon és a Bodrogon még vannak állójeges szakaszok.

Úthibákat javítanak mínuszban is

kr katyu_1Hidegaszfalttal javítják az útburkolatot városszerte. A kemény fagyok és a hatalmas hótömeg nyomot hagyott a járdákon, a kerékpár- és a közutakon is.
A kis repedések több helyen is kátyúkká nőttek, most, hogy elolvadt a hó, hozzá is látott az utak helyreállításához a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. Kivágják a hibás részt, kiszárítják, és feltöltik. Így járják a várost a munkagépekkel. A Béke és a Dózsa György úton már eltüntettek néhány úthibát, de folyamatosan javítják ott, ahol nagyobb kárt okozott a fagy. Akad munkájuk bőven, hiszen régen volt ilyen hosszú, hideg tél. A rendkívüli időjárás most, ha nem is rendkívülit, de sok feladatot ad.
- Repedések, kátyúsodások megfigyelhetők, ezeket a nagy hőmérsékletingadozások okozták. Most hidegaszfalttal tüntetjük el ezeket - mutatja az úthibákat Krajnyák László műszaki vezető. - Cégünk, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. ütemtervszerűen minden év tavaszán elkezdi ezeket a munkákat, s őszig melegaszfaltozással állítjuk helyre az utakat, ahol szükséges.

Bővebben...

Döntőben az Eötvös

kr kosarlabdaFebruár 20-án a Miskolci Körcsarnok adott otthont a kosárlabda B33-as regionális döntőnek.
Öt megye képviseltette magát a tornán, Tiszaújváros volt az egyetlen város, ahonnan egy iskolából két csapat is be tudott jutni a döntőbe, ráadásul a négy közé.
A tizenkét csapatot négy háromcsapatos csoportra osztották. A csoportmérkőzések után az első két helyezett keresztbe játszott egy másik csoport első két helyezettjével. Az Eötvös „A” és „B” csapata is szoros csatában jutott a legjobb négy közé, nagy esélyt kapva az országos döntőbe jutásra, ahová az első három helyezett kvalifikálhatta magát. Az elődöntőben összekerült a két gárda. Ezt a mérkőzést - közös megegyezéssel - a „B” csapat átengedte a papíron erősebb „A”-nak, bízva abban, hogy pihentebb állapotban mindkét együttes képes lesz a következő meccset megnyerni.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 1-jén, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Aktív együttműködés a cél

kr neuhofenPartnervárosi megállapodást kötött Tiszaújváros és a felső-ausztriai Neuhofen an der Krems (képünkön). Tudósításunk és a megállapodás a további oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477