Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Osztrák partnerváros

Február 16-án partnervárosi együttműködési megállapodást köt Tiszaújváros és az ausztriai Neuhofen an der Krems.
Szinte valamennyi szomszédos ország valamely településével van már együttműködési megállapodása Tiszaújvárosnak, a kivételek egyike Ausztria. Pedig a magyar és az osztrák nép kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza, különösen kiemelkedő az 1867 és 1918 között működő dualizmus időszaka. Tiszaújváros önkormányzata az utóbbi időben már kereste a kapcsolatfelvétel lehetőségét az együttműködésre ugyancsak nyitott osztrák településsel. Ebben nagy segítségére volt a városnak Günther Wenth, a tiszaújvárosi telephellyel rendelkező Inno-Comp Kft. tulajdonosa, aki Neuhofen an der Kremsben él.

Bővebben...

A vérüket adták

Az elmúlt héten csütörtökön 105-en, míg pénteken 78-an jelentkeztek a Vöröskereszt helyi szervezete által szervezett véradásra. A Hamvas Béla Városi Könyvtárban így összesen 183-an adtak vért a két nap alatt. A donorokat legközelebb a Phőnix-Med rendelőbe várják március 16-án és 17-én.

Beteg iskolások

kr megfazasNem csökkent, de nem is nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az elmúlt héten - mondta el kérdésünkre Dr. Szabó Éva, a népegészségügyi szolgálat tisztifőorvosa. Bár országos szinten négy hét tartós emelkedés után csökkenni kezdett a betegek száma, városunkban szinte ugyanannyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. Az újonnan megbetegedettek jelentős része iskolás.

Justitia, ég veled!

kr jegyzethezIstennőként csodáltalak, tiszteltelek, imádtalak Justitia!

Csalódtam benned.
Mérleget tartó karod megremegett, a bűnösökre lesújtó kardodat lábaid elé helyezted. Szemlesütve kellene járnod! Persze mindegy, kendő takará azt úgyis.
Hogy tűrhetted el ezt az égbekiáltó igazságtalanságot? Ezt a gazságot.
Azt még lenyeltem, hogy engedted, hogy elvegyék tőlünk iskoláink fenntartói jogát. Lenyeltem, de nem emésztettem meg. Ahogy azt sem, hogy immáron a működtetői jogunktól is megfosztott pártunk és kormányunk. Mindkét falat mócsingként ingerli gyomromat.
Te meg állsz itt remegő karral, leengedett karddal.

Bővebben...

Zajlik a jég, csökken a belvíz

kr arviz_1A következő napok időjárása kedvező az árvízi helyzet szempontjából, hiszen az újabb jégképződéshez nem lesz elég hideg, de ahhoz igen, hogy a folyók vízutánpótlása alacsony szinten maradjon - áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb tájékoztatójában.
Az elmúlt napokban több gondot is okozott a jégzajlás, Tiszacsegén a kompot sodorta el a jég, az éjjeliőrt helikopterrel kellett kimenekíteni. Tokajnál pedig a Bodrogot duzzasztotta vissza a Tiszán haladó jégtorlasz, hajókat, kikötőket sodorva el.
Az előző időszak csapadékos és enyhe időjárása következtében a lehullott csapadék és a hóolvadás hatására sokfelé, elsősorban a Tisza vízrendszerén alakultak ki kisebb-nagyobb vízszintemelkedések. Ezek a Tiszán és a mellékfolyókon folyamatosan bontották, illetve bontják fel maguk előtt az álló jeget.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477