Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Operettről operettre

kr operettgalaA tavalyihoz hasonlóan az idén is nagy érdeklődés kísérte és sikert aratott a Derkovits Kulturális Központban rendezett operett gála.
A Budapesti Operettszínház művészei, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Peller Károly és Vadász Zsolt klasszikus operettslágerekkel lépett színpadra. A remek hangulathoz persze kellett a 20 fős szimfonikus zenekar és a 8 fős tánckar közreműködése is.

Jelentkezés, felvételi

kr felveteliJövő szerdáig dönthetik el a továbbtanuló diákok, hogy hová adják be jelentkezési lapjukat. A középiskolákba és a felsőfokú intézményekbe jelentkezőknek egyaránt ez a határidő. Legkésőbb február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat is.
A felvételt hirdető középfokú iskolák április 26-áig küldik meg a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Kifulladóban a járvány?

kr influenzaAz elmúlt egy hétben csak kis mértékben emelkedett az influenzás megbetegedések száma városunkban - tudtuk meg Dr.Szabó Évától, a népegészségügyi szolgálat tisztifőorvosától. Az újonnan megbetegedettek többsége iskoláskorú. A cseppfertőzéssel terjedő vírus közösségekben gyorsan fertőz. A háziorvosoknál már csak néhányan kérték az influenza elleni vakcinát az elmúlt héten.

Lékhorgászat a Tolnain

kr lekhorgaszat_1Bár az időjárás az elmúlt napokban igen enyhe volt, a jégréteg még mindig elég vastag a lékhorgászathoz a Tolnai tavon. A Zabos Géza Horgász Egyesület múlt pénteken 267 kg pisztrángot telepített a tóba.
Másnap reggelre sokan összegyűltek a jégen, ki fűrésszel, ki fúróval vágott jeget, hogy aztán horgászhasson. Tavi pisztrángból naponta hármat lehet kifogni, ottjártunkkor ez senkinek sem sikerült még. Egyedül Báncs Miklós fogott egy halat, azt is a lékvágás után tíz perccel. Taktikája sokaknak volt.
- Arra próbálok emlékezni - mondta lékfúrás közben Gál Péter -, hogy nyáron hol volt víztörés, úgy sejtem, hogy ott mozoghatnak most a halak, de aztán majd kiderül, hogy igaz-e.
Akár fogott valaki halat, akár nem, a környezet, az 5-10 centis víz alatti 35-40 cm-es jégen való járás élménye igazán hangulatossá tette az egész délelőttöt. Az egyesületnél már hagyománya van a lékhorgászatnak, ami nem csak horgászás szempontjából jó, hiszen bizonyos fagyási idő után levegőztetni kell a tavakat.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap délelőtt 11.00 órakor lesznek a szentmisék templomunkban. A vasárnapi szentmisén lesz a gyertyaszentelés.
Február 11-én, szombaton, Betegek Világnapja. A szentmise végén kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. A szentség ki-szolgáltatásának feltételei: szentgyónás, szentáldozás. Felve-hetik betegek és minden 60 év feletti testvérünk, aki szeretne részesülni benne, mert egészségi állapota ezt igényli.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477