Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a könyvtárban

A Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete kétnapos véradást szervez Tiszaújvárosban. A donorokat a Hamvas Béla Városi Könyvtárban várják február 09-én és 10-én, csütörtökön és pénteken 8-tól 16 óráig.

A tendencia folytatódik

Ismét duplájára emelkedett egy hét alatt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a figyelőszolgálatban résztvevő házi- és gyermekorvosok jelentései szerint. A figyelőszolgálat október óta működik, a térségben hat felnőtt- és gyermek háziorvos jelenti rendszeresen az adatokat. Ez a tendencia egyébként országosan is, a 3. héten a korábbi 31.600 beteghez képest 68.900-an fordultak orvoshoz.
Megyénkben Miskolcon a Semmelweis kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, az FMC Dialízis Centerben, valamint az edelényi Koch Róbert kórházban van látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Téli rege

Borzasztó ez a tél! Nagy a hó, a hideg farkasordító? Mindez engem hidegen hagy.

A tél egyéb kellemetlenségei miatt emésztem magam. Mert ez a tél tiszteletlenséget, udvariatlanságot generál. Emberi kapcsolatokat roncsol, rombol. Mire gondolok?
Az eset a minap esett meg velem. A hó nem esett, szikrázott a napsütésben. Középkorú, de inkább idősebb hölgy jött velem szemben. Ráismertem egyik kolléganőmre, kivel tegező viszonyban vagyok. „Helló, szia!” - köszöntem hangosan, s nyomatékosítva üdvözlésemet, bal kezemet fejmagasságig emeltem. A hölgy megtorpant, rám meredt tekintete, s kimérten válaszolt: „Jó napot kívánok!”

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Február 8-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Sok múlik a félévi eredményen

kr felevi_1Január 27-e volt a félévi bizonyítványok kiosztásának határideje az általános- és középiskolákban. A múlt héten, pénteken minden tanuló kezébe vehette a félévi értesítőt.
A mostani érdemjegyek tájékoztatást adnak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. A továbbtanulóknak különösen fontos a jó eredmény, mivel nem mindegy, hogy bekerülnek-e abba az iskolába ahová jelentkeztek.
- Három négyesem lett. Kicsit bíztam benne, hogy sikerül kijavítanom az egyiket, de nem sikerült. Én így is elégedett vagyok a félévi bizonyítványommal, hiszen sok munkám van benne - mondta Marosi Eszter, aki a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 8.a osztályába jár. Ő a helyi gimnázium nulladik évfolyamán szeretné folytatni a tanulmányait.
Orosz Zoltán is büszkén mutatja a majdnem kitűnő bizonyítványát. Csupán egy tantárgyból jó, minden másból jeles.
- Úgy érzem mindent megtettem ezért az eredményért. Nem volt könnyű, de kellett ahhoz, hogy elérjem a célom.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477