Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Feladta magát a csaló

Önként jelentkezett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon az a nő, aki hivatalos elnevezés szerint információs rendszer felhasználásával követett el csalás bűntettet még ősszel.
A nő egy elvesztett bankkártyát megtalálva három tiszaújvárosi ATM-ből összesen 70 ezer forintot vett fel. Az egyik automatánál azonban videófelvétel készült róla, ebből egy képkockát a rendőrség a múlt héten közzétett lapunkban. A meglehetősen elmosódott felvétel ellenére az elkövető magára ismert és önként bement a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tett.

Nem jött a busz, kerékpárt lopott

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy nővel szemben, aki a tiszaújvárosi autóbusz állomásról kerékpárt tulajdonított el.
Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság T. Renáta 32 éves oszlári lakossal szemben. A gyanúsított 2016. november 21-én 20 óra 30 perc körül a tiszaújvárosi autóbusz állomásról eltulajdonított egy lelakatolt kerékpárt, mivel nem bírta kivárni, amíg elindul a buszjárata. A nő először bevitte a biciklit a közeli erdős területre, ahol leverte a lakatot, majd hazatekert.
Az ügyben folytatott nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre.
A nyomozók az eljárás során megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának a kerékpárt.
B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyre több a beteg

kr influenzaMég érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást azoknak, akik mindennapjaikat nem közösségben töltik. A védettség két hét alatt alakul ki. A január 9-i adatok szerint a térségben a vakcinák 49%-a „fogyott el”, van még tehát rendelkezésre álló oltóanyag.
Október óta működik az influenza-figyelő szolgálat, melyben hat felnőtt- és gyermek háziorvos vesz részt.
- Emelkedik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - mondta Szabóné Papp Andrea, a járási népegészségügyi intézet járványügyi szakfelügyelője. - A múlt héthez képest duplájára nőtt az ilyen tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az influenza A-vírust eddig öt esetben igazolták.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Február 1-jén, szerdán 18.45 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Hótaposó és jég veled!

kr jeg_1Nem szűnik a dermesztő hideg, a meteorológusok a következő napokra is mínuszokat ígérnek, ezért fel kell készülnünk, hogy január végéig bukdácsolhatunk a jégbordás utakon, a hótorlaszok között.
Persze nem mindenütt, hiszen Tiszaújvárosban, a főbb útvonalakat - legyen az gyalog-vagy kerékpárút - alaposan megtisztították a Városgazda Kft. munkatársai. Ugyanez a helyzet az autóutakkal. Azonban sok helyen azt tapasztalják a lakók, hogy a kevésbé forgalmas járdákon csak nagyon lassan, óvatosan, bukdácsolva lehet közlekedni, mert a rajta lévő hó megfagyott, és ilyen hidegben esély sincs arra, hogy egyik napról a másikra felolvadjon.
Sokan kérdezik, hogy miért nem szórják az utakat még több jégmentesítő anyaggal?

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477