Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Bizonyítottak a kazinczysok

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában az Országos Református Tanulmányi Versenyt,

Bővebben...

Biztonsági jelentés közzététele

Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem neve: Terméktároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság.
Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem működési helye:
3581 Tiszaújváros, Mezőcsáti út 1. sz.
A veszélyes tevékenység rövid leírása:
A Terméktároló Zrt. az MSZKSZ 1994. évi tárolási pályázatán nyertes MOL Nyrt. ajánlata alapján jött létre, 1996-ban.
A társaság a jelenlegi Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (elődje: Kőolaj és Kőolajtermék Készletező Szövetség) törvényben meghatározott készletezési feladatának teljesítése érdekében jött létre. A társság 330 em3-nyi névleges tárolókapacitást épített ki, mely kapacitások felhasználásával letéti tárolási tevékenységet végez az MSZKSZ részére.

Bővebben...

Életképek

kr eletkepekÉletképek. Ezt a címet kapta az a gyűjtemény, amely a Derkovits Kulturális Központban működő amatőr művészeti csoportokat mutatja be. Mazsorettek, néptáncosok, kézművesek, énekkarosok, hangszeresek próbákon és fellépéseken, de kézműves alkotások is mesélnek a csoportok mindennapjairól. A kiállítást a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezték be a Derkó Minigalériában.

Egyharmad, kétharmad

kr jegyzetNem politizálok. Csak egy kicsit.

Vitányi Iván Egyharmadország című könyvének fő tétele motoszkált a fejemben a hétvégi havas napokban. Ő írta - 1985-ben -, hogy nálunk a dolgok egyharmadáig vannak meg, kétharmadában nem - vagy nem jól - működnek, vagy az optimális üzemeléshez hiányzik még egyharmadnyi rész.
Döntse el a Kedves Olvasó, hogy e tézis mely állítása igaz a hó eltakarítására városunkban.
Más megközelítésben is harmadolhatunk. Tapasztalatom szerint a lakosság egyharmada önfeledten élvezte a tél örömeit, gyönyörködött szépségeiben, rá se hederített szörnyűségeire.
Egyharmadnyi városlakó kritikusabb volt, de miközben morgott a havas, jeges utak, járdák miatt, értékelte, hogy akiknek ez a dolguk, teszik is azt. Hol több, hol kevesebb sikerrel, hatékonysággal.
Egyharmadnyi polgártársunk azonban már az első órákban pálcát tört a munkálatok, a munkások fölött, s folyamatosan ócsárolta az állapotokat, a felelősöket.
Jómagam a második egyharmadba tartozom. A tél örömeinek nem hódoltam, időnként ógtam-mógtam, de nem káromoltam. Láttam törékeny negyvenes asszonyt jeget törni, de láttam jól megtermett férfiakat is hólapáttal a vállukon sétálni. Jártam szinte csontszárazra tisztított járdán, s jártam olyanon is, melyet 15-20 centi hó, alatta némi jég borított.
És hallottam olyanokról, akik látva lakótársaik küzdelmét az út szélén, a parkolóban, nem a számítógép klaviatúrájára tapadtak, hogy szapuljanak. Lapátot ragadtak, segítettek.
A télben ez a legszebb. Nem a hófödte táj, a pelyhek tánca, nem a zúzmarás fák látványa. Nem is a szánkó, a hógolyózás, a hóember.
Az ember. Aki télen is ember.
Nem politizálok. Csak kicsit.
Bárcsak nekik lenne kétharmados többségük!
-efel-

Hó volt, hol nem volt?

kr ho_12013 márciusában volt utoljára ekkora hó, mint most. Két nap alatt több mint harminc centiméter esett. A közlekedés nem bénult meg, de lelassult városszerte, pedig a munkagépek a havazással egy időben, pénteken útnak indultak.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477