Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Jégpálya a Sportcentrumban

kr jegpalyaHagyományos módon - hízlalással - készítettek jégpályát a Sportcentrumban az extrém pálya mellett. A világítással is felszerelt időszakos létesítmény egész nap ingyenesen látogatható.

Munkaszüneti napok

kr munka_1_joIdén hét - esetleg nyolc - munkaszüneti nap (fizetett ünnep) esik hétköznapra. Amennyiben Nagypéntek is munkaszüneti nap lesz, úgy három háromnapos és két négynapos hosszú hétvégénk lesz 2017-ben.
2017. január elseje vasárnapra esett, így csupán egy nap jutott regenerálódásra a szilveszteri buli után azoknak, akik 2-án már dolgoztak.
Nemzeti ünnepünk, március 15-e sem kecsegtet sok jóval, ami a pihenést illeti. Kokárdás ünnepünk ugyanis szerdára esik, így csak aznap lesz munkaszünet.
Húsvét az idén április 16-17-re esik. A háromnapos hosszú hétvége (szombat, vasárnap, hétfő) azonban négynapossá válhat, amennyiben honatyáink elfogadják azt a törvényjavaslatot, mely szerint Nagypéntek is munkaszüneti nappá válna. Várhatóan februárban lesz döntés.
A munka ünnepe hétfőn lesz, ami abból a szempontból jó, hogy háromnapos hétvégét kapunk.
Az újabb hosszú hétvége pünkösdkor, június 3-4-5-én köszönt ránk.

Bővebben...

Befejeződött a kitermelés

kr fakitermelsE héten befejeződött az Ifjúsági parkban az erre kijelölt mintegy 260 fa kitermelése. A hátralévő napokban a gallyazás, darabolás, tuskózás ad munkát az ott dolgozóknak.
A faállomány részleges pótlásának időpontja az időjárástól függ. Leghamarabb várhatóan márciusban kezdődhet meg a faültetés. A tervek szerint 80 földlabdás fát telepítenek az első ütemben. Ezt később egy második ütem követi, párhuzamosan az Ifjúsági park felújításával.

Áfajátszma

Leszögezem, közgazdaságilag zokni vagyok. Éttermi árkalkulációt sem készítettem soha. És most már nem is fogok. Hogy miért? Nézzék meg lapunk 5. oldalán az éttermeknek készített infografikát. 

Ha visszalapoztak, folytatom.
Na, értik már?
Én nem. Hiába, paraszt vagyok, na! Józan paraszti ésszel ugyanis képtelen vagyok felfogni, miért emelték menüáraikat városunk éttermei 10-12 százalékkal, miközben helyben fogyasztás esetén 9 százalékkal csökkent az áfa. Bizonyos tömegszázalékok esetén pedig elvitel esetén is. (Az italokba most nem mennék bele, nem fogyasztok helyben készült nedűt, el sem viszem. Pláne nem, ha nem tartalmaz alkoholt.)
De visszatérve józanságomra, illetve józan paraszti eszemre, kétnapi agytorna és ivókúra után van egy sejtésem.

Bővebben...

Szárazfű lángolt a zagytéren

kr tuzKét hektáron égett a szárazfű péntek este a régi zagytéren. A 35-ös főút és a Tiszapalkonyai Erőmű közötti területre a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték oltani a lángokat. A helyszínre vonultak a mezőcsáti hivatásos tűzoltók, a FER tűzoltói és katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477