Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Karácsonyfa-vég

Január 6-a vízkereszt napja, melyhez az egyháziak mellett számos népszokás is kapcsolódik. Ezek közül manapság már csak egy él igazán: ilyenkor szokás leszedni, lebontani a karácsonyfát. A várost járva látható, sokan ezt a szokást sem tartják. A január 31-ig kihelyezett fenyőket a közszolgáltatónak külön díj felszámítása nélkül kell elszállítania.

A Mecénásé a bevétel

kr jatszohazA Tiszaújvárosi Triatlon Klub a 2016. évi Triatlon Nagyhét alatt üzemeltetett játszóház bevételét - 1.146.600 forintot - a korábbi évekhez hasonlóan jótékonysági célra ajánlotta fel. A sportklub a minél hatékonyabb hasznosulás érdekében együttgondolkodást kért az önkormányzattól az összeg felhasználásában.
A képviselő-testület decemberi ülésén úgy határozott, hogy a bevételt a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány kapja, az alapító okiratában meghatározott célok megvalósítására.

Jégre lépni tilos!

kr disztoMindenki tudja, mégis gyakran előfordul, hogy a tiltás ellenére a Dísztó jegére lépnek meggondolatlan gyermekek, felelőtlen felnőttek. Pedig a tó ilyenkor életveszélyes, hiszen a jégréteg meglehetősen vékony, könnyen beszakadhat, ráadásul jelenleg hó borítja. Felhívjuk hát mindenki figyelmét, hogy vegye komolyan a tiltást, és figyelmeztessük is azokat, akik nemtörődöm módon életüket kockáztatják.

Mozgalmas volt az év vége

kr varoshazterbatorHa nem is csendesen, de komolyabb problémák nélkül telt el az év vége városunkban. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem természetesen kiemelten kezelte a karácsonyi és szilveszteri időszakot.
Garázdaságról, pirotechnikai eszközzel való visszaélésről és egyéb rendbontásról nem volt tudomása a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságnak szilveszter éjjelén. A közlekedésrendészetnek is csak egy nappal korábban volt munkája.
- Egy személyi sérüléssel járó baleset történt az év utolsó előtti napján - mondta Kovács Máté, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott rendészeti osztályvezetője. - Szilveszter éjjelén több eltűnéssel kapcsolatos bejelentést is kaptunk, de minden alkalommal kiderült, hogy a személyek nem eltűntek, hanem a mentők szállították el őket, mert ittasak voltak.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön 8:30-kor, kedden, pénteken (mivel vízkereszt, Urunk megjelenésének ünnepe) nem reggel, hanem este lesz a mise és szombaton este 18 órakor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesznek a szentmisék templomunkban.
Első péntek: betegek áldoztatása otthonukban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477