Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Próbaüzemen a szennyvíztisztító

Július 31-Mintegy 650 millió forintos költséggel valósult meg a szennyvíztisztító korszerűsítése. én megtörtént a korszerűsített tiszaújvárosi szennyvíztisztító telep műszaki átadása. A létesítmény augusztus 1-től próbaüzemen működik.

A jövő év elején kezdi meg „normális” működését a 650 millió forintos költséggel felújított, korszerűsített szennyvíztisztító. A beruházás eredményeképpen a tisztított szennyvíz paraméterei lényegesen a megengedett határértékek alatt lesznek, csökken a környezet terhelése, javul a felszín alatti vizek állapota, s az sem elhanyagolható, hogy csökken a kellemetlen szagkibocsátás.
A beruházás során új tisztítási technológia valósult meg 3600 m3/nap kapacitással, amely biztosítja a nitrogén és a foszfor hatékony eltávolítását. Ez jótékony hatással van a befogadó víz minőségére, ezáltal csökken a fizetendő környezetterhelési díj mértéke is.
A négy ütemben -  közművek kiváltása, műtárgyak építése, technológiai szerelés, próbaüzem – megvalósuló beruházás összköltsége mintegy 650 millió forint. Ennek 75 százalékára hitelt vett fel a TiszaSzolg 2004 Kft. A létesítmény törvényváltozás miatt – csakúgy, mint a többi közművagyon – hamarosan önkormányzati tulajdon lesz, a közelmúltban megkötött új víziközmű-szolgáltatási szerződés értelmében azonban a hiteltörlesztés nem jelent majd külön megterhelést az önkormányzat számára. További jó hír, hogy a korszerűsítés nem okoz díjemelést.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477