Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Sztárparádé

December 30-án nagyszabású szilveszteri műsorával ismét jelentkezik a Tisza TV. Sztárok a porondon! Berta Judit és műsorvezető társa Aradi Tibor Karinthy gyűrűs humorista várja nézőinket a 16 órakor kezdődő 8 órás műsorfolyamban élő vetélkedőkkel, játékokkal, hajszobrászattal, finomabbnál finomabb koktélokkal és persze humorral. Közel egy órás könnyűzenei műsorunkban a Belmondo együttes frontembere, Czutor Zoltán és műsorvezető társa Lendvay Viktor szórakoztatja Önöket! Természetesen idén is láthatják saját vicceinket, de lesz bakiparádé és sulivetélkedő is!
Ezt a műsort Önöknek készítjük! Ne hagyják ki!

Közös várakozás

kr adventiAz advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.
- Nekünk keresztény embereknek ez nagyon fontos ünnep – mondta Váraljai Béla a katolikus templom bejáratánál. - Ugyanis a szeretet nagyon fontos az ember életében. Mert szeretet nélkül nem lehet élni, kapunk és ugyanakkor adunk is. És az Úrjézus születésével pont ezt adta nekünk az atya, az ő fiában, Jézus Krisztusban. Mi ebben hiszünk.
Ehhez az ünnepi készülődéshez ad immár több mint két évtizede jó alapot az adventi hangverseny. Tiszaújváros iskolai kórusainak hangversenyére idén is zsúfolásig megtelt a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templom.
- Karácsonyhoz közeledve advent időszakában sok helyi közösséget összefogó rendezvény van városunkban - mondja Makrai Marianna, a rendezvényt szervező Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány kuratóriumának elnöke - Ezek között azt gondolom, hogy előkelő helyet foglal el az adventi hangverseny. Ráadásul idén új színfolttal is bővül a program. A Vándor Sándor zeneiskola növendékei is fellépnek, valamint a tiszaszederkényi Bokréta Citerazenekar is közreműködik a produkcióban.

Bővebben...

Krónika megjelenés

Tájékoztatjuk tisztelt olvasóinkat, az intézményeket, üzleti partnereinket, hogy a Tiszaújvárosi Krónika idei utolsó - összevont, ünnepi - száma december 22-én, 2017. évi első száma január 5-én jelenik meg. Ezért kérjük, hogy a két időpont közötti időszakra vonatkozó hirdetményeiket, hirdetéseiket 2016. december 20-án (kedd) 10 óráig juttassák el szerkesztőségünkbe.
Megértésüket köszönjük!
Tisza Média Kft.

A választék és az ár változatlan

kr fenyo_1Luc, ezüst, normand. Ezekből a fenyőfajtákból válogathatnak azok, akik útnak indulnak, hogy kiválasszák az idei karácsonyfának valót. Még bőséges a kínálat, hiszen csak néhány napja pakoltak ki a fenyőárusok.
- Inkább még csak nézelődnek, érdeklődnek az emberek- mondja Fekete Zoltán kereskedő. - Egyre többen keresik a normand fenyőket. Főleg a háziasszonyok választják. Bár az ára elég borsos, hatezer forinttól egészen húszezer forintig terjedhet, mégis szeretik, mert ezek a fajták szépek, formásak, és ami nagyon sokat számít, nem hullik a levelük. Az ezüstfenyőnek is hasonló előnyei vannak, mint a normandnak, de az ára kedvezőbb, négyezer forinttól kezdődik.
Vannak, akik kifejezetten a hagyományos lucfenyőt keresik, hiszen nagy előnye a kellemes illat és a kedvező ár. Ezek a fák már kétezer forinttól megvásárolhatók. A földlabdás fák közül is válogathatnak azok, akiknek az ünnep után lehetőségük van kiültetni a kertbe az örökzöldet. Nekik 6000 forintot kell fizetniük.

Bővebben...

Együtt várni az ünnepet

kr mikikariegyesÓvodások és iskolások léptek fel a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozaton múlt pénteken. Vasárnap pedig meggyújtották a harmadik gyertyát is a város adventi koszorúján, az egyházak képviselői köszöntötték a térre látogatókat és fellépett a görögkatolikus énekkar, valamint az Énekszó Baráti Kör. Írásunk a további oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477