Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szociális kerekasztal

kr kerekasztalÉv végi támogatások, szociális gyermekétkeztetés, gyermekjóléti szolgáltatások - csak néhány a szociális ellátórendszer idei változása közül. Az érintett szakemberek a közelmúltban ezekről a változásokról tájékozódhattak a szociálpolitikai kerekasztal legutóbbi ülésén.
Elsőként Poropatich Péter, a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ vezetője számolt be a legfontosabb változásokról: létrejött a Gyermekjóléti Központ, megépült a hajléktalanok nappali melegedője és tervben van az Ezüsthíd Gondozóház bővítése is.
Dr. Simon Adrienn, a Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztály osztályvezető- helyettese a gyermekvédelmi törvény változásairól szólva elmondta, az önkormányzatoknak immár kötelezően kell biztosítaniuk a szünidei gyermekétkeztetést a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára, és támogathatja azokat, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.

Bővebben...

Vöröskeresztes rekordbevétel

kr voroskereszt_1Idén negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete szokásos jótékonysági vásárát.
Közeledik a szeretet ünnepe. Ilyenkor könnyebben és többet adakoznak az emberek.
- Amikor jön a karácsony, sokkal jobban odafigyelünk embertársainkra - mondja Baloghné Zsípi Hajnalka. - Bár úgy gondolom, hogy nemcsak karácsonykor van szüksége az embereknek segítségre, hanem egész évben. A családom és én igyekszünk erre odafigyelni és mindig segíteni, amikor arra szükség van.
Önkéntes diákok is részt vesznek a helyi Vöröskereszt munkájában. Plakátot ragasztanak, vásárba hívogatnak. Így talán többen jönnek, többen segítenek.
- Mi a munkánkkal tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy sikeres legyen egy-egy rendezvény - mondja Kácsándi Viktória.- Ezt a munkát nem pénzért csináljuk, mi így tudunk segíteni.
Kézzel készített karácsonyi díszek, gyertyák, mézeskalácsok. Közel húsz önkéntes kezének munkáját dicsérik a roskadásig megrakott asztalok. Jönnek, akik segíteni szeretnének.

Bővebben...

Nevetve sírunk

Van egy jó és egy rossz hírem.
Kébel képviselő úr a minap nyilvánosan (értsd: mások előtt) megrótt, mert szerinte én csak rossz híreket írok, ezért a jóval kezdem: 2017-ben nem emelkedik az iparűzési adó mértéke Tiszaújvárosban.
A MOL vezetőivel folytatott egyeztetések „győzték meg” a polgármestert, majd a testületet, hogy letegyen szándékáról, s az idén 0,4%-kal csökkentett adómértékből 0,2%-ot „visszacsináljon”. Hogy a MOL megvalósíthassa célját, és ötéves periódusonként 1,5-1,5 milliárd dollárt fordíthasson közép-kelet európai petrolkémiai, vegyipari növekedési projektekre. Nem tudom, hogy ezekből mennyinek lenne helyszíne Tiszaújváros. Azt viszont tudom, hogy miként viszonyul a 1,5 milliárd dollár az – ugyancsak öt évet tekintve – 1,5 milliárd forinthoz. Nagyjából ennyivel rövidítené meg ugya-nis a vállalcsoportot a 0,2%.
Kébel doki! Jön a rossz hír: 2017-ben nem emelkedik az iparűzési adó mértéke Tiszaújvárosban.

Bővebben...

A tél legszebb pillanatai

kr panoramaNem igazi, hanem ipari hóesés terített vékony, fehér szőnyeget Tiszaújvárosra december 6-án. A ködfelhőzetbe juttatott vízgőz kristályosodott ki, s lett belőle hópihe. A ködnek és a hidegnek köszönhetjük a tél vélhetően legszebb jelenségét, a zúzmaraképződést is.

Egyházi hírek

Római katolikus

Advent idején, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 6:00 órakor, szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban. A hétköznapi szentmisék után elimádkozzuk az örvendetes rózsafüzért. A reggeli misék előtt háromnegyed 6-tól gyónási lehetőség lesz.
Egyházközségünk adventi lelkigyakorlata december 10-én, szombaton 14.00 órától lesz a plébánia közösségi termében. Meghívott vendégünk Koós Ede atya, az Egri Papnevelő Intézet prefektusa. A lelkigyakorlat az esti szentmisével zárul. Részletes program a templom bejáratánál olvasható.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477