Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A megye legerősebb kapitánysága

kr fekvenyomasNovember 25-én rendezték meg a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában a megyei fekve nyomó bajnokságot. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságot hét rendőr képviselte, akik a kapitányság megújult kondicionáló termének is köszönhetően korszerű gépeken készülhettek a megmérettetésre. Soltész János első, Németh Szabolcs második, Bodolai Bálint, Déri Virág és Papp Andrea harmadik helyezést ért el, míg Tóth Attila negyedik lett súlycsoportjában.
Csoportjában az első helyet szerezte meg, így immáron második alkalommal a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bizonyult a megye legerősebb kapitányságának.

Sulivetélkedő

Utolsó vérig
Az év utolsó véradását szervezi a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete Tiszaújvárosban. December 9-én, pénteken 7.30-tól 15.30-ig várják a donorokat a MOL Főnix-Med orvosi rendelőjében.
A szervezők minél több véradót remélnek, hogy beteg embertársaink számára az ünnepek alatt is legyen biztosított a vér-
ellátás.

Adventi hangverseny

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Családját a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomba a 2016. december 13-án 18 órától tartandó Adventi hangversenyre, melyet a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány rendez.
A műsorban fellép a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola egyesített kórusa, a Vándor Sándor Zeneiskola növendékei és tanárai, továbbá a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium kórusa. A hangversenyre a belépés díjtalan.
Az alapítvány kuratóriuma

Felavatták az új iskolaudvart

kr hunyadi_1Elkészült a Hunyadi iskola új udvara. Nem csak a sportpályát újították fel teljesen, hanem a zsibongó részt is. A beruházást Tiszaújváros önkormányzata finanszírozta.
Az egész iskola az udvarra gyűlt az ünnepélyes átadóünnepségre kedden délelőtt.
- Szívből örülünk annak, hogy elértünk idáig - mondta köszöntő beszédében Bráz György polgármester. - Tavaly, amikor a Széchenyi udvarát átadtuk, már akkor bejelentettük, hogy mindenképpen meg fogjuk újítani ennek az iskolának az udvarát is. Ennek a kis udvarnak a kialakítása körülbelül 130 millió forintba került és hozzá jött a 280 méteres távhővezeték-csere, ami további 10 millió forint volt - tette hozzá.
Az ünnepélyes szalagátvágás, a közös torna és az üzeneteket rejtő lufik magasba engedése után a gyerekek rögtön birtokba is vették az udvart.
- Biztos vagyok benne, hogy sok mindenre tudjuk majd használni - mondta Béke Frida -, rengeteg újdonság van a kicsiknek, és a nagyobbaknak is. Sportolásra, játékra és akár tanórák lebonyolítására is tudjuk majd használni. Nekem a futópálya tetszik a legjobban, nagyon szépen felújították, szerintem az egész nagyon jól néz ki - mondta.

Bővebben...

Apró fény gyúlt a szívekben

kr mikikariegyesreAdvent első vasárnapján ismét benépesült a Városháztér, elkezdődött a Mikulástól karácsonyig elnevezésű rendezvénysorozat. Ilyenkor együtt ünnepel a város, kórusok, iskolások lépnek fel, nemsokára érkezik a Mikulás és vasárnaponként újabb gyertya gyúl a város adventi koszorúján. (Írásunk a további oldalakon.)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477