Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Növendékhangverseny

kr novendek_hangversenyÜtősök, vonósok, fúvósok adták át egymásnak a színpadot a Vándor Sándor Zeneiskola őszi növendékhangversenyén. A repertoárt úgy állították össze a pedagógusok, hogy a koncert vendégei ízelítőt kaphassanak minden választható tanszak hangszeres bemutatójából. A növendékhangversenyt hamarosan újabb zenés bemutatók követik, ám ezek már a szokásos félévi vizsgakoncertek lesznek.

Csalánverés

Könnyű más farkával verni a csalánt!

Egykori polgármesterünk, Farkas Zoltán gyakorta használta – igaz, durvább változatában – ezt a szólást, ha valaki az önkormányzatot kihasználva akart valamit elintézni, elvégeztetni.
Bizonyos vagyok abban, hogy most is így fakadna ki – persze nem nyilvánosan – ha ő lenne a város első embere. De most ezt a tisztet Bráz György tölti be.
Ő valószínűleg körülírná, vagy a pofátlanság kifejezést használná, mint tette azt a közös képviselők fórumán, még októberben, a szolidaritási hozzájárulásról szólva.
Mert erről van szó. Arról, hogy az állam, miután elveszi az iskolák működtetői jogát, e jogcímen a feladatellátásra eddig költött összeg háromszorosát vonja el Tiszaújvárostól. Más farkával (pénzével) veri (működteti) az iskoláit (a csalánt).

Bővebben...

Már jobban van a hattyú

kr hattyu2Igazi városi szenzáció volt hetekkel ezelőtt a Dísztavon szoborként úszó hattyú, ellepték a facebook-ot a madaras képek. Majd újabb két hattyú érkezett, s ha ez még nem lenne elég, megjelentek az Árpád úton sétáló madár képei is.
Szenzáció volt ez is, igaz, nem jó értelemben. A madár ugyanis balesetet szenvedett múlt csütörtökön. A boltból hazafelé tartott egy járókelő, amikor a feje fölött suhanást hallott, pár másodperc múlva a hattyú egy autóra, majd onnan a földre esett. A hölgy értesítette a rendőröket, akik azonnal a bajba jutott madár segítségére siettek.
- Telefonon felvettem a kapcsolatot a Mályi Madármentő Állomás munkatársaival - mondta Drencsik Lajos szolgálatvezető -, akik elmondták, hogy eljönnek a madárért. De addig is, ha mód van rá, akkor takarjuk le egy pléddel a hattyút, amitől majd megnyugszik és be tudjuk fogni. Egy rövid kergetőzés után sikerült is befogni a madarat. Bevittük a kapitányságra, onnan pedig a madármentők szállították el - tette hozzá a szolgálatvezető.

Bővebben...

Rendkívüli ülés

Rendkívüli ülést tart 2016. november 30-án (szerdán) Tiszaújváros képviselő-testülete. A 16.30-kor kezdődő tanácskozás napirendje:
Zárt ülés:
1. Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2017. évi fordulójára beérkezett pályázatok elbírálására
Nyilvános ülés:
1. Javaslat a képviselő-testület mellett működő állandó bizottságok elnökeinek, alelnökeinek, tagjainak megválasztására
2. A külső bizottsági tagok eskütétele

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 30-án, szerdán 18.40 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477