Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Csodák márpedig vannak

Olykor hétköznapiak, és olykor hétköznapi emberekkel esnek meg. Az is előfordul, hogy nem Batman-ek, hanem hétköznapi emberek teszik a csodát. 

Olyanok, akik látnak tüzet, árvizet, balesetet. Látnak gyári munkást, kertészt, tanárt és tisztviselőt. Gyereket, aki járni tanul, és ovis csoportot Hull a pelyhest énekelni. Iskolásokat, érettségizőket, útépítést, építkezést. Látnak zöld mezőt és szőke Tiszát, látnak születést és halált. Ezt mind megírják, és meg is mutatják, mert ez a dolguk, a hivatásuk.
Egy maroknyi ember, úgy egy tucat körül, március havában, éppen tizenötödikén, Lovas Lajos díjat kapott.

Bővebben...

Az elesettekért dolgoznak

kr szocialismunkaNovember 12-e a szociális munka napja, a társadalom megbecsülésének gesztusa ez az ünnep világszerte. Ez alkalomból köszöntötték a szociális szféra tiszaújvárosi dolgozóit is.
Hazánkban a lakosság egyharmada küzd szociális problémákkal. A gondozást igénylőkön a szakterület dolgozói segítenek. A világnapi ünnep jó alkalom arra, hogy felhívják a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Készenlétben az emberek, a járművek

kr gepszemle_1Műszaki vizsgáztatás, tolóekék felszerelése, a járattervek aktualizálása, síkosságmentesítő anyag előkészítése. Minden évben visszatérő feladata ez a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.-nek, hogy a télre felkészítse és ellenőrizze a fagyott, havas utak takarítására szolgáló gépeket.
Hét jármű vonult fel az idei téli gépszemlén, köztük három új mutatkozott be. Két Multicar kisteherautó és egy John Deere kistraktor.
- Nagyon jó, hogy az önkormányzat jóvoltából új gépekkel gazdagodott a járműpark - mondta Molnár Tamás. - Én az új John Deere kistraktorral dolgozom, amelyet egész évben ki tudunk használni. Nyáron a locsolási munkálatokat végezzük vele, télen pedig a hó eltakarítását, illetve a só kiszórását segíti.
Az idei gépszemlét Krajnyák László, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője irányította.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Novemberben minden héten, szerdán az elhunytakért lesz a szentmise, az adományozók szándékára.

Bővebben...

Ünnepel a város

„Naponta nő és tágul a világ:
Tegyétek tökéletesebbé tehát!
Mert ha jobb és tökéletesebb lett,
benne mindenki otthont lelhet.”
/Goethe/
Elődeink – a város vezetőivel együtt – egyre jobb és tökéletesebb közösséget teremtettek településünkön. Az itt megforduló idegenek mind elismeréssel szólnak lakóhelyünkről.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477