Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt területi szervezete 2016. november 10-11-én (csütörtökön és pénteken) 8.00-tól 16.00 óráig véradást szervez a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
A szervezők minél több önzetlen véradó segítségére számítanak, hogy a közelgő év vége felé is megfelelő mennyiségű vérkészlettel tudják segíteni beteg embertársaink biztonságos ellátását.

Vágnak és ültetnek

kr fasitasAz elmúlt napok esőzései miatt néhány nappal később kezdik meg a fák kivágását az Ifjúsági parkban. A sok csapadék miatt a talaj felázott, ami nehezíti a munkálatokat, így a kitermelésre váró 255 darab nyárfát várhatóan a hét második felében kezdik el kivágni.
Mint ismeretes, Tiszaújváros önkormányzata október 12-i ülésén tárgyalta a „Zöldülő Tiszaújváros” program 2016-2017. évi feladatait. Ekkor döntöttek arról, hogy az Ifjúsági parkban az óriásnyár egyedeket eltávolítják, s ezzel párhuzamosan, - figyelembe véve a park rekonstrukciós tervét, - újrafásítják a meg-
gyérített területet. A 255 db kitermelésre váró nyárfa mennyisége becslések alapján kb. 500 m3, melynek piaci értéke 6 ezer Ft/m3. A veszélyes, túlkoros faállomány kitermelését követően a faanyag piaci áron, készletként kerül az önkormányzat nyilvántartásába. A faanyag az állaga miatt ipari célra nem használható, illetve csekély fűtőértéke miatt értékesítése sem javasolt.

Bővebben...

Öten sérültek meg

kr balesetKét gépkocsi karambolozott Hejőkürt külterületén, az oszlári elágazásnál november 7-én délután. A balesetben öten sérültek meg.
Az ütközés következtében az egyik jármű motorterében tűz keletkezett, amit a mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltó készülékkel eloltottak. Az egységek áramtalanították mindkét autót, a mentők a sérülteket ellátták.

Ünnepi fényekre várva

kr diszvilagitas_egyesreÚj díszek fénylenek majd a Szent István, a Mátyás király, az Árpád, illetve az Örösi úton, és ugyancsak új dekoráció lesz a Derkovits Kulturális Központ előtt az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Ezeket, illetve a további ünnepi fényeket november 27-én, a Mikulástól karácsonyig elnevezésű adventi rendezvénysorozat megnyitása alkalmával láthatjuk „élesben”.

Madárvilág, magyar-világ

Fideszes lettem!

Ha magukhoz tértek, folytatom. Kifejtem.
Hatott rám a hónapok - mit hónapok, évek - óta tartó gyűlöletkampány. Takarodjanak a városunkat elözönlő, mindent bepiszkító, egészségünket, szubkultúránkat veszélyeztető, tetőinket száz szám megszálló - galambok.
Egyetértek (ön)kormányzatunkkal. Ketrecbe velük! Ki velük! Akkor is, ha vannak, akik együtt éreznek velük.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477