Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Töketlenek

Lehet szeretni, ünnepelni a Halloween-t, és lehet tudomást sem venni róla. Egyet azonban nem lehet. Nem szabad! Elrontani mások ünnepét, örömét.

Márpedig valakik ezt tették október 31-én. Számos sütőtökből, vagy kerámiából készült töklámpást „gyűjtöttek be”, s helyeztek el egy társasház tövében városunkban.
Hogy házbéliek voltak-e vagy sem, nem tudom.
Azt is csak egy facebook-os kommentből tudtam meg, hogy állítólag két hölgy volt az elkövető. Mit elkövető!? A tettes. A bűnös. Mások kertjébe behatolni, onnan bármit eltulajdonítani, ellopni, ugyanis minimum szabálysértés (az érték alapján), de az erkölcsi értékítélet szerint bűncselekmény. Tök mindegy, hogy „csak” egy tökről van szó.
Amennyiben a tárgyat nézzük. Jelen esetben azonban jóval többről van szó. Gyermekek, családok ünnepét, örömét tette tönkre a két töketlen.
Akiknek szemében bizonyára felvillant a gonoszság lángja, s fénylett, mint Salamon töke a visegrádi vár tornyában.
-efel-

A hattyú tava

kr hattyuNem, nem tévedtünk, kedves olvasók, ugyanis szemben Csajkovszkij klasszikus balettjével, a városi Dísztó vizére mindössze egyetlen hattyú szállt le a napokban. Sajnos arra sem számíthatunk, hogy a szépséges szárnyas szépséges leányzóvá változik, mint tették azt a balettbeli hattyúk.
A madarat egyébként számon tartják, hiszen bal lábán gyűrű van. Honnan tudjuk? Onnan, hogy partközeli helyeken is tollászkodik, így közelről is szemügyre lehet venni.
Ezt teszi sok városlakó is, és eteti a madarat. Ezt talán nem kellene, különösen nem kenyérrel. A hattyú ugyanis növényekkel táplálkozik, illetve néha-néha apróbb állatkákat is lenyel - de a kenyérfogyasztás nem a kenyere.

Díszvilágítás

kr .diszvilagitasA szokásosnál egy-két héttel hamarabb kezdte meg a karácsonyi díszvilágítás felszerelését a Városgazda Kft. Az ok kettős. A cégre nagyon sok feladat hárul az elkövetkező időszakban, ezért ha van egy kis szusszanásnyi idejük a dolgozóknak, az ünnepi díszekkel is foglalatoskodnak. A másik ok, hogy a korábbiakhoz képest több díszt kell elhelyezni, ráadásul több helyszínen.

Népszerű segítség

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően egyszeri év végi támogatás, illetve gyermekes családok év végi támogatásának igénylésére volt lehetőség, melyet a Polgármesteri Hivatalba lehetett benyújtani.
Monoki Istvánné 2012 óta nyugdíjas, és azóta rendszeresen igénybe veszi az egyszeri év végi támogatást.
- Nagyon örülök, hogy segít minket az önkormányzat - mondja. - A kapott pénzből bevásárolok az ünnepi ebédhez, illetve a gyerekek karácsonyi ajándékába szoktam belepótolni.
- Az egyszeri év végi támogatásra kicsit több mint 1400, a gyermekes családok támogatására megközelítőleg 300 kérelem érkezett,.- nyilatkozta lapunknak, dr. Simon Adrienn, az Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztály osztályvezető-helyettese. - A támogatások összege, emelkedett, erről a képviselő testület szeptemberi ülésén döntött.

Bővebben...

Épül, szépül a város

kr felujitas_egyesreÚtburkolatcsere, parkosítás, játszótér-rekonstrukció. Közterületi felújításokkal találkozhatunk városszerte. Dolgoznak a munkagépek a Hajdú téri játszótéren is. Teljesen megújul a terület. (Cikkünk a további oldalon.)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477