Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vasárnap óraátállítás

kr oraatallitasVasárnap újra át kell állítani az órákat. A téli időszámítás október utolsó vasárnapján kezdődik, és március utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Magyarországon október 30-án helyi idő szerint hajnali 3 órakor 2 órára kell visszaállítani a mutatókat.
Miért van szükség az óraátállításra? Az ok a Föld tengelyének ferdesége. Magyarország a GMT+1-es időzónába tartozik, ráadásul az időzóna keleti felére esik, ami azt jelenti, hogy, ha nem állítjuk át az órát az életünk ritmusa még kevésbé tud igazodni a Nap ritmusához, jóval korábban világosodik, és korábban is sötétedik, így több időt kellene sötétben tölteni.
Az óraátállítás ötlete az energiamegtakarítás miatt merült fel.

Bővebben...

Zárva a hivatal

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. október 31-e (hétfő) pihenőnap, november 1-je (kedd) munkaszüneti nap.
A Polgármesteri Hivatal mindkét napon zárva tart.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 2-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Szolidaritás, sorsközösség a hősök útján

kr unnep_1A hagyományos helyszíneken, a tiszaszederkényi Hősök emlékművénél, illetve az ’56-os emlékhelynél ünnepelte Tiszaújváros lakossága az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját október 23-án. Ugyancsak a hagyományokat követve két történész, dr. Kákóczki Balázs és dr. Földes György mondott ünnepi beszédet. Az ünnepségeken a Kulissza Játékszín, az Eötvös Diákszínpad és a Club ’96 Fiatalok Egyesülete tagjai adtak műsort. (Tudósításunk a 3. oldalon.)

Kulturális kavalkád és kiállítás

kr kulturaliskavalkadNegyvennégy kiállító és tizenhét fellépő csoport vett részt az idei Kulturális kavalkádon. Az őszi programot a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ rendezi meg minden évben a szépkorúaknak. Idén már nem csak helyi egyesületek és klubok vettek részt az eseményen, hanem vendégfellépők is a környékbeli települések nyugdíjasklubjaiból.
A hejőbábaiak és a polgáriak először kaptak meghívást erre a rendezvényre. Mindkét település dallal érkezett, az énekkarok kedvelt népdalcsokraikat hozták el Tiszaújvárosba.
A helyi nyugdíjasok zenével, tánccal, verssel, hangszeres muzsikával, népzenével álltak a színpadra. Nem hiányozhattak a palettáról az Esély Napközi Otthon fiataljai sem, akik mondhatni állandó vendégszereplői az idősek rendezvényeinek.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477