Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Új eszközök a polgárőröknél

kr polgaror350 ezer forint értékben vásárolhatott új technikai eszközöket a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület.
A fejlesztésre fordítható összeget az önkormányzattól kapták működési támogatásra, ebből gazdálkodták ki a most megvásárolt hőkamerát, az adóvevőket és a gépkocsira szerelhető fényhidat. A szervezet tavaly is hasonlóképpen bővítette eszközpark-
ját.
- A kézi hőkamera az éjszakai járőrszolgálatnál nagyon fontos, hiszen belátunk vele sötét helyekre is, akár 274 méterig, sőt lát a ködben is. Négy adóvevőt is vásároltunk, ezeket már teszteltük a Hajdúk a szigeten rendezvényen, és felszereltük a gépkocsinkra azt a fényhidat, amivel 15 féle módon tudunk figyelmeztető jelzést adni, de lehet vele forgalomirányító és terelő módban is végrehajtani feladatokat - tudtuk meg Tóth Gyulától a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület elnökétől.

Csapdába csalva a galambok

kr galambAz önkormányzat hadat üzent a városközpontban „garázdálkodó”, a közterületet elcsúfító galamboknak, egy erre szakosodott céget bízott meg a madarak befogásával, elszállításával.
A galambok immáron tökéletesen alkalmazkodtak a városunk nyújtotta körülményekhez. A szeméttárolók környékén és az állatszeretők által etetőhelyként használt területeken könnyedén eleséghez jutnak, így nincsenek rászorulva a természetes táplálékszerző helyeik felkeresésére.
Kártételeik köztisztasági és egészségügyi szempontból is jelentősek, mivel betegségeket terjesztenek és a galambürülék a tetvek és bolhák melegágya. Ezt elégelte meg az önkormányzat. A megbízott vállalkozás a hét elején több csapdát helyezett ki a Sajó áruház, a Városháza, a Tisza Média Kft., a rendelőintézet épületeinek tetőszerkezetén.

Bővebben...

Éjszakai repülés

kr repcsiKeddtől éjszakai repüléseket hajtanak végre a Magyar Honvédség pilótái, ami miatt az ország több térségében - így nálunk is - a megszokottól nagyobb zajhatásra kell számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának pilótái október 18. és 28. között hajtják végre az éves kiképzési repülési tervben előírt éjszakai repüléseket, amelyek a pilóták képzettségének fenntartását szolgálják.
Emiatt ebben az időszakban 16 és 23 óra között a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatásra kell számítani Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Miskolc, Debrecen, Tiszafüred, Tiszaújváros, Kaposvár, Nagyatád és Nagykanizsa térségében - írták, kiemelve, hogy „a Magyar Honvédség a lakosság megértő támogatását és türelmét kéri”.

Zöld jelzés a zöldprogramnak

kr zoldjelzesTiszaújváros képviselő-testülete rendkívüli ülésén elfogadta a Zöldülő Tiszaújváros program 2016-2017. évi feladatait tartalmazó ütemtervet. A novemberben kezdődő munkálatok során több száz fát termelnek ki, de hasonló nagyságrendben új fákat is telepítenek. A legnagyobb beavatkozás az Ifjúsági parkban lesz, ahol az újrafásítást összekapcsolják a park rekontsrukciójával. (Tudósításunk a 3., a részletes ütemterv a további oldalakon.)

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán és pénteken 8:30-kor, csütörtökön 17 órától Fatimai engesztelő mise, kedden és szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt fél órával elimádkozzuk a Rózsafüzért.
Görögkatolikus
Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia. Kedden 8:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye.
Református
Csütörtökön: 17:00 bibliaóra. Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477