Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Gyanúsított lett Mengyi Roland

Gyanúsítottként hallgatták ki hétfőn Mengyi Roland országgyűlési képviselőt.
Választókerületünk fideszes képviselőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják.
Mengyi Roland hétfőn 9 óra előtt néhány perccel érkezett meg az ügyészségre, kihallgatása órákig tartott, ugyanis 13 óra után hagyta csak el az épületet.

Apám lapja

Nem tudom, mióta olvassa. 1978 óta? Ki tudja?

Csak a kép van meg, hogy hazajön a BVK-ból, leül ebédelni, - mert mindig otthon ebédelt, nem odabent a gyárban - és leves közben átlapozza az újságot. Aztán ebéd után leül a fotelbe, és most már komótosan, mint egy ínyenc, alaposan elolvassa a cikkeket. Szép sorban, a címlappal kezdve, folyamatosan haladva a sport felé. Az a desszert a végén, Nyilasi Tibi és a gólok. Aztán leteszi a lapot, és végzi délutáni teendőit. Ebben nőttem fel.
Apám azóta már nyugdíjas. Aktív nyugdíjas, akinek mindig van dolga. De délre mindig felkerül az újság a levelesládából, és a leves alatt most is átlapozza. Ebéd után pedig a fotelben ülve jó alaposan átrágja magát minden oldalon. Most is megbeszélik a dolgokat anyukámmal, mint régen, véleményt formálnak, hisz van miről. „Pazar” közéletünk erről bőven gondoskodik.

Bővebben...

Munkarendváltozás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mindenszentek körüli munkarendváltozás következtében a Polgármesteri Hivatalban 2016. október 15-e (szombat) munkanap.
Az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Kettős ünnep a római katolikusoknál

kr lepcsoKettős ünnep volt a tiszaújvárosi római katolikusok életében az elmúlt héten vasárnap. Mária Magyarok Nagyasszonya búcsúünnepe mellett most szentelték fel a nemrég elkészült templomlépcsőt is. A beruházást Tiszaújváros önkormányzata finanszírozta, a lépcső építése 21 millió forintba került.
- Ékköve ez a templomnak - mondta dr. Mata István plébános -, végre elkészült a lépcső, amire hosszú évek óta vártunk. Ficzek László érseki helynökatya szenteli fel, aki nem véletlenül van itt, hiszen 1995 és 1997 között itt, Tiszaújvárosban volt káplán.
- Számomra, mint az érsekségen dolgozó papnak, minden templom fontos - mondta Ficzek László -, és szeretnénk, ha minden templom és templomkörnyezet jó állapotban lenne. Ami a legszebb, hogy 24 év telt el azóta, hogy ez a templom elkezdte működését. És 24 év elteltével az akkori kérdés, hogy először templomot vagy plébániai közösséget kell építeni, immáron nem aktuális, hiszen már van templom és közösség is - tette hozzá.

Bővebben...

Távhőrekonstrukció fűtési idényben

kr panel_2A korábbi évekhez hasonlóan a TiszaSzolg 2004 Kft. 2016 januárjában már elkészítette az idei távhőrekonstrukció ütemtervét, kijelölte azokat a helyszíneket, melyeken az ellátás biztonsága érdekében vezetékcseréket kell végrehajtani. A munkálatok azonban csak a közelmúltban kezdődtek meg. Az okokról Ódor Istvánné, a TiszaSzolg 2004 Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak. Írásunk a 3. oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477