Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Támogatás turisztikai táborra

kr beregszasz_taborDr. Fülöp György alpolgármester vezetésével hivatalos delegáció járt Beregszász testvérvárosunkban és részt vett a Hazaváró Fesztivál programjain.
A látogatás során lezajlott egyeztetéseken elhangzott, hogy Tiszaújváros önkormányzata a képviselő-testület 2016. szeptember 29-ei ülésén tárgyalja azt a javaslatot, melyben Tiszaújváros Beregszász önkormányzata számára 15 millió forint támogatást biztosít a Beregszász-Végardai Perényi Zsigmond Rekreációs és Turisztikai Tábor kialakításához.
Információink szerint Beregszász partnervárosai közül Ferencváros, Hajdúböszörmény és Tiszaújváros önkormányzata támogatásával, a kúria udvarára 2 db kétszintes faházat szeretnének elhelyezni, melyeket a táborozók szállásként használhatnának. A tábor turnusonként 50 főt tudna fogadni, így egy nyár alatt nagyságrendileg 500 gyerek táborozhatna. A táborozási lehetőségen túl az épület és az udvar multifunkcionális kialakítása révén más programok (kisebb koncertek, futóversenyek, képzések, konferenciák) megtartására is alkalmassá válna.

Rendezvények az év végén

Már javában zajlanak a hagyományos év végi rendezvények előkészületei. A legtöbb esetében az időpontok is tisztázódtak.
A Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat idén november 27-től december 18-ig tart. A Szederkényi gyertyagyújtást december 12-én, az Adventi hangversenyt 13-án rendezik.
A közalkalmazottak és köztisztviselők munkaértekezlete - tekintettel a közeli ünnepre - ezúttal nem az utolsó tanítási napon, hanem december 16-án lesz. Ezt 17-én a Sportbaráti találkozó, 19-én a Szépkorúak karácsonyi ünnepsége, 20-án a gazdasági társaságok munkaértekezlete követi. Ugyancsak ezen a napon, december 20-án lesz a Tisza-parti csillagszórás is.

Karbantartás a gyógyfürdőben

kr furdo_1Idén is jó szezont zárt a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. Pedig az időjárás nem mindig kedvezett a strandolóknak.
Néhány hete még zsúfolásig megteltek a medencék a fürödni, pihenni vágyókkal. Szeptember harmadik hétvégéje volt az utolsó alkalom, hogy a kalandmedencét is használhatták a vendégek. Tyukodi Lászlóné Edelényből érkezett.
- Szeretjük ezt a fürdőt, évente több alkalommal is ellátogatunk ide. Úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk az utolsó őszi napsütést – mondta.
Szeptember 26-án leengedték a termálvizes medencékből is a vizet, megkezdődtek a szokásos, egy hétig tartó karbantartási munkálatok.
- Üzemeltetési tapasztalataink alapján évente kétszer, tavasszal és ősszel végezzük el azokat a karbantartási, műszaki állagmegóvási munkálatokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy biztonságosan üzemeljünk - nyilatkozta lapunknak Szénégető István, a Tiszaújvárosi Gyógy-és Strandfürdő üzemvezetője. - Az idei őszi munkálatokat három csoportba lehet sorolni. Az első részben elvégezzük a termálrendszer karbantartását. Ide sorolhatjuk a csővezetékek, szivattyúk, termálvíztározók, hőcserélők ellenőrzését, javítását. A második csoportba tartoznak a termálfürdő épületében az épületgépészeti javítások.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek szentmisék temp-lomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt fél órával el-imádkozzuk a Rózsafüzért.
Október 1-jén (szombat) az Egri Bazilikában, minist-ránstalálkozó lesz, melyen egyházközségünk ministránsai is részt vesznek.

Bővebben...

Aranylakodalom

Október 7-én 16 órakor lesz a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett ARANYLAKODALOM és az azt követő mulatság.

Jelentkezni az egyesület irodájában és a nyugdíjas klubok vezetőinél lehet.
Sóvágó Gábor elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477