Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Járdafelújítások

kr felujitasVárosszerte zajlanak a közterületi - zömmel járda - felújítások. Felvételünk a leghosszabb renoválandó szakaszon, a József Attila úton készült. A kivitelezőknek - nem csak itt - igyekezniük kell, hogy még az igazán csapadékos idő beállta előtt be tudják fejezni a munkálatokat.

Váczi-pont Rióban

kr vaczianitaKiválóan teljesített és pontot szerzett Váczi Anita a TVSE sportolója a paralimpián a 12-es sérültségi szintű kajakosok 200 méteres versenyszámában.
Bár a selejtezőből még nem sikerült egyenes ágon a döntőbe kvalifikálnia magát, a középdöntőből már magabiztosan jutott a végső megmérettetésbe. Itt végül a hatodik helyen evezett be a célba.
- A felkészülés alatt több súlyos egészségügyi problémám is adódott - írta a döntőt követően facebook oldalán - ennek ellenére sem adtam fel, igyekeztem erőt venni magamon és csak a paralimpiára koncentrálni, hogy a kitűzött céljaimat meg tudjam valósítani. Bár nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, de így is boldog vagyok, mert tudom, hogy a körülmények ellenére is kihoztam a maximumot a helyzetből.

Giada világbajnok

kr giadaMinden idők legjobb világbajnoki szereplését nyújtotta a magyar válogatott a Brandenburgban rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A megszerezhető 17 aranyéremből 14-et megnyert. Ennek a fantasztikus sikernek lehetett részese a Tiszaújvárosi Kajak Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője, Bragato Giada is, aki az ifjúsági női kenusok 14 km-es távján szerzett világbajnoki címet.
- Nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült megvalósítani azt, amit az edzőmmel az év elején elterveztünk – nyilatkozta a versenyt követően. - A síkvizi Eb-n bronzérmet szereztem kenu egyes 500 méteren, most pedig itt ez a csodálatos világbajnoki cím, és az ORV szereplés még előttem áll, ahol több versenyszámban is érdekelt leszek.
Edzője, Krucsay József jogos büszkeséggel méltatta versenyzőjét: - Jelenleg ő a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó ifjúsági kenuversenyzők egyike, nem csak Magyarországon, hanem a világon is - mondta.

A tejes nénit köszöntötték

kr kilencvenBráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző otthonában köszöntötte Hornok József Sándornét, aki szeptember 18-án ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Emma néni 1956-tól településünk lakója. A régi városlakók közül sokan „tejes néniként” ismerik, mert ő volt az első tejboltos és a TVK nagykonyhai büféjének vezetője. Az ünnepelt szellemileg nagyon friss, vidám természetű, szereti, ha vendégek mennek hozzá, ugyanis imád jókat beszélgetni.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Szeptember 28-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477