Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kezdődik a fűtési szezon

A szeptember nem csak a meteorológiai ősz, de a hatályos jogszabályok alapján a fűtési időszak kezdetét is jelenti.
A fűtési időszak kezdési időpontja szeptember 15. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a fűtésszolgáltatás ebben az időpontban kezdődik, hanem azt, hogy ettől az időponttól kezdve a szolgáltató, a TiszaSzolg 2004 Kft. készen áll a fűtés indítására.
A fűtésszolgáltatást abban az esetben kezdi meg, ha három egymást követő napon 12 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, vagy ha az előrejelzés vagy a mért adatok alapján 10 fok alatti a napi átlaghőmérséklet, továbbá ha azt a lakóközösség a közös képviselőn keresztül írásban igényli.
Elnézve az időjárás-előrejelzéseket, ezen esetek egyikére sem kell számítani a közeli napokban.

Osztrák kapcsolat

kr osztrákok1Dr. Fülöp György alpolgármester vezetésével hivatalos delegáció járt Neuhofen an der Kremsben, mely egy felső-ausztriai kisváros Linz közelében. Az utazásra meghívást kapott a a Termálfürdő FC Tiszaújváros U19-es labdarúgócsapata is.
A látogatást az elmúlt hónapokban komoly előkészítő munka előzte meg, melynek célja az volt, hogy létrejöjjön egy új testvérvárosi kapcsolat az osztrák településsel. Az új együttműködés kialakítására jó alapot teremthet közös történelmi múltunk és európai identitásunk.
Tiszaújváros vezetése szélesíteni szeretné városunk kulturális- és sport kapcsolatait, melynek eredményeként tartalmas diákcsere programok is kialakulhatnak, ezzel lehetőséget teremtve a nyelvtanulásra és a már meglévő nyelvismeret fejlesztésére. Mindemellett az ilyen jellegű együttműködések elősegíthetik a közös európai értékek és az európai összetartozás erősítését a fiatalok körében is.

Bővebben...

A Jabil nem tervez létszámleépítést

kr jabil_1A Jabil Circuit Magyarország Kft. jelenleg nem tervez csoportos létszámleépítést. Amennyiben a cég mégis munkavállalók elbocsátására kényszerülne, azt mindig az emberek érdekeit szem előtt tartva teszi – közölte a társaság az MTI-vel a sajtóban szombaton megjelent, ezzel ellentétes tartalmú információra reagálva.
A Magyar Nemzet írt arról - egy a céghez közel álló forrásra hivatkozva -, hogy az amerikai Jabil elektronikai ipari konszern újabb leépítésre készül, 600 alkalmazottjának elbocsátását tervezi Tiszaújvárosban, miután két gyártósorát Ukrajnába helyezi át. A társaság és a kormány 2013-ban lépett stratégiai partnerségre egymással, 2011-ben 6 milliárd forintos állami munkahelyteremtési támogatást kapott - írta a napilap.
A Jabil Circuit Magyarország Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte: mivel bérgyártással foglalkoznak, ezért növekvő megrendelés esetén a foglalkoztatottak száma is növekszik, ha csökken, akkor elkerülhetetlen a foglalkoztatottak számának csökkenése. Hozzátették: a vállalat arra törekszik, hogy ezeket a helyzeteket mind az üzleti érdekeit, mind a munkatársak érdekeit figyelembe véve oldja meg.
A társaság az elmúlt hetekben egyébként negyven kölcsönzött, határozott idejű szerződéssel rendelkező munkavállalót küldött el, de a kölcsönző partner tud nekik másik munkát biztosítani.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban. Találkozás a kereszténységgel címmel hittanfoglalkozásokat indítunk októbertől kéthetente a plébánia közösségi termében az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek, a vallás után érdeklődőknek, Istent keresőknek, keresztségre és elsőáldozásra készülő felnőtteknek, hitoktatásban nem, vagy csak részben részesült fiataloknak és felnőtteknek. Jelentkezni lehet a plébánián, vagy a katolikus iskolában.

Bővebben...

Újramoccan a Mocorgó

Kedves Kisgyermekes Anyukák!
A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szeretettel meghívja Önt és kisgyermekét a „Mocorgó” Baba-Mama Klub idénynyitó foglalkozására, melynek helyszíne a „Napsugár” Bölcsődében, de a megszokottól eltérően, az 5. pavilonban lesz.
Időpontja: 2016. szeptember 21. 16.00-18.00 óra között.
Témája: Minden, ami természetes! Őszi immunerősítés, ökoháztartás, természetes alapanyagok a családban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477