Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vendégségben Gödöllőn

Tiszaújváros lesz a vendégvárosa a szeptember 10-11. között megrendezendő 29. Gödöllői Belvárosi Napok rendezvénysorozatnak.
Gödöllő és Tiszaújváros életében is kiemelkedő év 2016., mivel mindkét település az idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. Ennek apropóján érkezett a felkérés Gémesi Györgytől, Gödöllő polgármesterétől, melyet a képviselő-testület elfogadott.
Tiszaújváros a fesztivál első napján a nagyszínpadon mutatkozhat be, illetve lehetőség lesz a város gasztronómiai, kulturális és turisztikai életének bemutatására is. Színpadi produkcióként városunk amatőr művészeti csoportjai közül a Derkovits Fúvószenekar és Majorette Csoport, a Pántlika Néptáncegyüttes, a Fitt Dance csoport, a Pepper Akrobatikus Rock and Roll Sportegyesület táncosai, illetve a Tiszaújvárosi Gimnasztráda lép fel.

Bővebben...

A kutyafáját neki!

Bűnrészes vagyok. Nem, nem uniós pénzek lenyúlásában segédkeztem. Fát ültettem. Töredelmesen be kell vallanom, én is serényen ástam a gödröket a ’70-es évek eleje fele, s tettem beléjük a csenevész csemetéket. Mentségemre, és sok száz - ezer? - bűntársam mentségére legyen mondva, jóhiszeműen követtük el a tettet. Hűs árnyat, bőséges oxigént adó zöldet akartunk magunk körül. Mihamarébb. Na, ez volt a baj. A mihamarébb. Tudatlanok voltunk. Nem gondoltunk arra, hogy amilyen gyorsan fejlődik, olyan gyorsan öregszik is a nyárféle. Márpedig mi zömmel ezeknek ástunk fészkeket. Melyek most sírjaik lesznek.

Nagy fába vágja fejszéjét a városvezetés. Pótolja, amit elődei elmulasztottak. Pótolja persze a fákat is, de hogy a Zöldülő Tiszaújváros program szárba szökkenjen, elébb rombolni kell. Fáj kimondani, sok-sok elaggott, korhadt, beteg fát kell kivágni. Fáj, de tudomásul kell venni: ahogy a város lakossága, úgy faállománya is öregedésnek indult. Hogy az öregkornak is vannak szépségei? Tudom. (Na, jó! Érzem is már időnként.) De vannak veszélyei is.

Bővebben...

Támadásban a pollenek

kr parlagfuÚjra tombol az allergiaszezon. A legjobban a pollen-, ezen belül is a parlagfű-allergiások szenvednek.
Bár a korábbi csapadékos időjárás csökkentette a pollenterhelést, továbbra is magas a parlagfű, a csalánfélék, az üröm és a gombaspóra koncentrációja a levegőben. Magyarországon minden 10. embernek orvosi kezelésre van szüksége valamilyen allergiás tünet miatt.
- Az unokám, az unokaöcsém allergiás, asztmás - mondta Báró Lászlóné, aki maga is küzd az allergiával. - Nem tudnak pihenni, nem tudnak aludni a köhögéstől, amíg a gyógyszereket nem használják, tehát romlik az életminőségük is.
Tavasztól őszig a pollenek keserítik meg az allergiások életét. A parlagfű is most virágzik, az allergén növények közül ez a legagresszívabb.
- Jelenleg a parlagfű koncentrációja nagyon magas - tudtuk meg Dr. Szabó Éva járási tisztifőorvostól. - Emellett a csalán- és kenderfélék pollenje, valamint a gombaspóra magas, az üröm pedig közepes szinten van jelen.
A lakosság 10%-a gyógyszert szed az allergia szezonban.

Bővebben...

Strandidővel búcsúzik a nyár

kr strandBár a hétvégére még 30 fokos meleget jeleznek az időjósok, vélhetően a mögöttünk lévő szombathoz és vasárnaphoz hasonló roham már nem lesz az idén a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben. Hacsak a szeptember elsejei szlovákiai nemzeti ünnep be nem segít, és sokan ruccannak át hozzánk „hosszú hétvégézni”. A strand egyébként vasárnap üzemel utoljára teljes gőzzel, a kalandmedence azonban szeptember 25-ig használható.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17 órától vecsernye és gyóntatás Sajószögeden. Vasárnap 8:30 utrenye, 9:30 Szent Liturgia (változás!), Sajószögeden az ünnepi Szent Liturgia 11 órakor kezdődik.
Református
Csütörtökön 17.00 órától bibliaóra lesz a városban. Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477