Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ünnepi tűzijáték

kr tuzijatekA hagyományoknak megfelelően tűzijátékkal zárult városunkban is a Szent István-napi programsorozat augusztus 20-án.

A bárányok hallgatnak

Kissé késő a bánat, az eke szarva már nincs a kezében. Mentelme menten elmegy, Mengyi (Mennyi?) Roland nagyúr gyanúsított lett.

Polt pont azt tette, amit Orbanisztán jogrendje diktál. Hogy ne vesszenek a vezérürük, s ne pusztuljon a nyáj egésze, áldozati bárányt talált. A kéz, mely a táskavivőt voldemorti politikusi magaslatra emelte, most intett az ebeknek. S azok terelnek. Kirekesztett lett a borsodi birge. Kiakolbólintanák az akolból is.
Nem vagyok Mengyi-fan, mégis. Mégis szeretném elhinni, amit a (még) képviselő állít. Hogy nevével visszaéltek, s ahogy a keze, úgy lelkiismerete is tiszta. Jó lenne, ha így lenne, mert akkor „csak” a tiszaújvárosi állami nevelési rendszer fideszesítését róhatnánk fel neki. Ami nem bűn. Sokkal több annál.
Szóval, szeretnék hinni Mengyi szavának. Mennyire? Nagyon. Szeretném, ha tisztázná magát. Szeretném, ha bebizonyosodna, hogy nem fekete, hanem ma született bárány. Makulátlan.

Bővebben...

Polt lépett

kr mengyi_1A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt. (A Voldemort-ügy újabb fejleményei és a Legfőbb Ügyészség közleménye lapunk 10. és 11. oldalán.)

Kétszázmillió két intézményre

kr felujitas_12017. január elsejétől a működtetés jogát is elveszi az önkormányzatoktól az állam a fenntartásában lévő iskoláknál. Ennek ellenére Tiszaújváros önkormányzata - folytatva eddigi gyakorlatát - jó gazda módjára most is jelentős összeget áldoz az intézményi ingatlanok fejlesztésére.
A Széchenyi iskolában tavaly tanévkezdéskor adták át a megújult udvart, idén a másik állami általános iskolán, a Hunyadin van a sor. Ennek udvarát az önkormányzat mintegy 130 millió forintból modernizálja.
Felújítják a sportpályákat, a kézilabdapályát átköltöztetik az udvar Mátyás király út felé eső részére. Ez utóbbit lakossági kérésre teszik, hogy ne zavarják a szomszédos társasházban élőket. De nem csak a sportudvart öltöztetik új ruhába.
- A zsibongó és a rendezvénytér is nagyon szép térburkolatot kap - mondta lapunknak Vismeg Monika, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezető-helyettese. - Kültéri fitnesz eszközöket, ivókutat és a délutáni foglalkozásokra az alsó tagozatosoknak egy játszókertet is kialakítunk.
A Hunyadi iskolához hasonló mértékű felújítás zajlik a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban is. A munkálatok a külső és belső terekre is kiterjednek.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30-kor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek szentmisék temp-lomunkban.

Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 7:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, benne az iskolás gyerekek megáldása. 17:00 vecsernye. Szerdán 8:00 Szent Liturgia.
Sajószögedi templomunk ünnepét szeptember 4-én tartjuk. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 11 órakor kezdődő Szent Liturgiára.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477