Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kettős jubileum

kr templom_gorkatAugusztus 13-án 11 órától két jubileumot is ünnepelnek a tiszaújvárosi görögkatolikusok. A helyi egyházközséget 25 évvel ezelőtt, 1991-ben alapította meg Keresztes Szilárd püspök atya, és 5 évvel később, éppen húsz éve szentelték fel a tiszaújvárosi görögkatolikus templomot.
- Az építkezés 1994-ben kezdődött - mondta Jeviczki Ferenc parókus - és 1996-ban már fel is szentelték a templomot, ami nagyon sokat szépült azóta is, ékszerévé vált a városnak. Augusztus 13-a az Úr színváltozása ünnepének a zárása, a templomunk erre az ünnepre van felszentelve, ekkor tartjuk a jubileumi ünnepet. A szent liturgiát Orosz Atanáz püspök atya vezeti és a Szent Efrém férfikar énekel majd. Szeretettel várunk mindenkit, szeretnénk együtt ünnepelni Tiszaújváros lakóival.

Ötkarikás rémálmok

Az éjszakai, hajnali olimpiai közvetítések nézése miatti kialvatlanság teszi; ha mégis elszenderedem, rémálmok gyötörnek.
Hosszú Katinka a 400 vegyes után a dobogó második fokán. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezérkara Gyárfás Tamás javaslata alapján úgy döntött, hogy az amerikai lányt illeti az arany.
Szász Emese visszaküldi aranyérmét. A vívószövetség közleményében tudatja, soha nem járt Rióban, visszaéltek nevével és világranglistán elfoglalt helyével, ráaggatták a medált.
Karikás szemmel, csatakosan ébredek. Fellélegzek: ez csak rémálom volt. Katinka utcahosszal, világcsúccsal jutott a csúcsra. Helye rendíthetetlen a dobogó tetején.
Emese - nincs mese - tönkreverte (szúrta) ellenfeleit a riói páston. Sok-sok bevitt tusa igazolta, övé az arany jussa.
Oly’ rémes dolgok nem történhetnek meg, mint izzadmányos álmomban.
A sportban. Másutt? Lássuk!
A tiszaújvárosi Eötvös középiskola vezetői posztjára kiírt pályázat dolgozói véleményezésekor az igenlő szavazatok 84%-át a korábbi igazgató kapja. Utcahosszal nyeri a voksolást. Az illetékes államtitkár úgy dönt, a 16%-ot elért riválisának jár a vezetői megbízás.

Bővebben...

Mengyinek mennie kell


kr sajttaj_1Uniós pénzek elnyeréséért kért kenőpénzt Mengyi Roland, térségünk fideszes országgyűlési képviselője - írja nyomozati anyagokra hivatkozva a 168 óra. (A cikket teljes terjedelmében lapunk 6-7. oldalán közöljük.)
A Tiszaújvároshoz több szállal is kötődő korrupciós ügyet a NAV és a Központi Nyomozó Ügyészség leleplezte, jelenleg büntetőeljárás folyik. Az MSZP és több ellenzéki párt lemondásra szólítja fel az országgyűlési képviselőt. A témában a szocialista párt megyei és helyi vezetője tartott sajtótájékoztatót.
- Egy nagyon szövevényes bűnügy vált ismertté a tegnapi 168 órából - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Varga László frakcióvezető-helyettes, megyei elnök. - Jegyzőkönyvek alapján ennek a szövevényes bűnügynek az egyik szereplője Mengyi Roland országgyűlési képviselő, alias Voldemort Nagyúr (a Harry Potter sorozat sötét mágusa - a szerk.), ahogy többen hívták a lap cikke szerint. Itt állunk nem messze attól az étteremtől, amely fontos helyszíne volt egy olyan bűnügynek, ami a legnagyobb, legalpáribb gazemberség, amit el lehet követni. Hiszen hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására, szociális szövetkezetekre szánt uniós források ellopásáról, ennek a tervnek a szövögetéséről van szó a lap állításai szerint.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Kedden nem lesz szentmise, szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30-kor, szombaton esküvő miatt egy órával később, 19 órakor, vasárnap 11 órakor lesznek szentmisék templomunkban.

Bővebben...

Félrenyelés

Ha a köhögés eredménytelen, a fuldoklót enyhén döntsük előre, hogy a kimozduló akadály előreeshessen. Legfeljebb ötször üssünk nyitott tenyérrel, erőteljesen a hátára, a lapockák közé. Ha az öt háti ütés eredménytelen volt, alkalmazzunk öt hasi lökést (Heimlich-féle műfogás). 

• Álljunk a beteg háta mögé, törzsét döntsük kissé előre és karoljuk át hasának felső részét.
• Szorítsuk egyik kezünket ökölbe, és helyezzük az illető gyomrához, a köldök és a szegycsont közé.
• A másik kezünkkel ragadjuk meg öklünket és rántsuk meg erőteljesen be– és felfelé
• A hasi lökés egymás után legfeljebb ötször ismételhető.
• Ha nem szűnt meg az elzáródás, váltogassuk az öt háti ütést és az öt hasi lökést.
• Ne alkalmazzuk a Heimlich-féle műfogást 1 éves kor alatt és várandós nőknél.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477