Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szúnyogirtás

kr szunyogirtasTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2016. augusztus 4-6. közötti időszakban légi kémiai és földi meleg köd képzéses szúnyogirtás lesz Tiszaújváros belterületén.
Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.

Belecsaptak a lecsóba

kr lecsoBenépesült az Őszirózsa Idősek Klubja udvara augusztus 2-án. A nyár egyik tipikus étele, a magyar ételklasszikusnak számító lecsó számtalan változatát készítették itt az árnyas fák alatt a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ szervezésében városunk nyugdíjasai.

Karszalagok átvétele

Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál
Értesítjük a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál főzőversenyére jelentkezett csapatokat, hogy a belépésre jogosító karszalagokat a Derkovits Kulturális Központban, nyitvatartási időben, valamint augusztus 5-én (péntek) 10.00 órától - 18.00 óráig és augusztus 6-án (szombat) 06.00 órától - 10.00 óráig a Tisza-szigeten, az Információs Pontnál vehetik át.

Az átvételhez feltétlenül szükséges a nevezést igazoló kártya megléte, kérjük, azt hozzák magukkal!
Derkovits Kulturális Központ

Ismét a közösség ellenében döntöttek

kr eotvos_1Bár a véleménynyilvánításra jogosult szervezetektől Pogonyi-Simon Edit többségi támogatást kapott, Erdélyi Lajost bízták meg a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezetésével.
Idén három tiszaújvárosi nevelési intézményben járt le a vezetők megbízása. A köznevelési törvény lehetőséget ad arra, hogy amennyiben a nevelőtestület kétharmada ezzel egyetért, úgy az első ciklusát letöltött vezető megbízását pályázat kiírása nélkül újabb öt évre meghosszabbítsák. Micskiné Bodó Erzsébet, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda és Hok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője sikerrel vette ezt az akadályt. Pogonyi-Simon Edit, az Eötvös középiskola intézményvezetője nem érte el ezt a támogatottságot, ezért a posztra pályázatot írtak ki, melyre ketten „neveztek be”, a korábbi vezető és Erdélyi Lajos, az iskola intézményvezető-helyettese.
Elsőként Tiszaújváros képviselő-testülete alkotott véleményt, s többször hangsúlyozott alapelve szerint úgy foglalt állást, hogy azt a pályázót támogatja, akit a helyi közösségek. A szülői szervezet és a diákönkormányzat Pogonyi-Simon Editnek szavazott bizalmat, s így tett a nevelőtestület, illetve az alkalmazotti közösség tagjainak többsége is.

Bővebben...

Vigyázzatok magatokra!

In memoriam Baba néni
A fogadatlan prókátor szerepét most én, egy Tisza úti társasház egyik lakója vállaltam magamra. Teszem ezt azért, mert örökre elment egy idős, kedves lakótársunk, aki a ház végén egy padon üldögélve a járdán előtte sétáló fiatalokat, vagy éppen a szemetes kuka környékén szégyenlősen turkáló szegény gyerekeket szinte rendszeresen, kedvesen megszólította, magához hívta és cigarettával, néha egy-kétszáz forinttal is megajándékozta őket, majd „Vigyázzatok magatokra!”, óvó intéssel engedte őket útjukra.
De nem csak a szegény, kukában turkáló emberekre figyelt, hanem minden más, mellette elhaladó kisgyerekhez is volt egy-két kedves szava. Például az én kisunokáimat is szinte rendszeresen meglepte egy-kétszáz forinttal, és az elmaradhatatlan „Vigyázz magadra!” útravalóval. Persze, hogy ők mind meglepődve, zavartan megköszönték jóságát, hiszen a mai, a semmibe rohanó világunkban nem gyakran, sőt azt is mondhatnám, hogy szinte nem is találkoznak ilyen emberien finom, szeretetteljes gesztussal.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477