Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Az igazgató a vezető

Tankerületi igazgatói kinevezéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
A központosítás túl jól sikerült mondta az oktatási rendszerrel kapcsolatban a szakminiszter a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ állománygyűlésén Budapesten.
Az igazgatóknak kell lenniük az igazi vezetőknek az iskolákban, az előző keretrendszer túlságosan leértékelte a munkájukat - jelentette ki Balog Zoltán.
Az igazgatók nem egyszerűen végrehajtói a tankerület utasításainak, hanem „az igazgatóknak kell lenniük az igazi vezetőknek az iskolákban” - hangsúlyozta a miniszter.
Balog Zoltán elmondta, hogy 2011-ben új alapokra helyezték a magyar köznevelés rendszerét, de jelentős belső korrekciókra volt szükség az intézményfenntartásban. A központosítás „túl jól sikerült” - fogalmazott - éppen ezért a decentralizáció a „jövő útja”, a rendszer alapelveinek a fenntartásával.
Kinevezték az igazgatókat a tankerületi központok élére Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.
Az eddigi 16 tankerületet 5 tankerületi központba szervezték. Tiszaújváros és Mezőcsát a Mezőkövesdi Tankerületi Központhoz tartozik, melynek élére a Tiszaújvárosi Tankerület igazgatóját, Bozsikné Vig Mariannát nevezték ki.

Veszély és biztonság

kr kozmeghallgatasJogszabályváltozás miatt két veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem - a MOL Petrolkémia Zrt. és a MOL Logisztikai Telephely Tiszaújváros - tette közzé biztonsági jelentését a közelmúltban.
A Tiszaújváros honlapján elérhető nyilvános változatokhoz írásbeli észrevételeket lehetett tenni, de ezzel a lehetőséggel senki sem élt. A július 20-ára meghirdetett közmeghallgatásokon sem volt lakossági észrevétel.
A biztonsági jelentés összegzése szerint a TVK Ipartelep a lakott területektől kellő biztonsági távolságra, az uralkodó szélirányt is figyelembe véve épült. Az állapítható meg, hogy a jelentős potenciális veszély ellenére a MOL Petrolkémia Zrt. biztonságos üzem, a tevékenységéből adódó veszélyek hatása a környező településeket nem éri el, a lakosságot nem veszélyezteti.
A MOL Logisztika Telephely Tiszaújváros esetében hasonló a helyzet. A telephely egyéni kockázati értéke a lakóterületen nem éri el a 10-6 esemény/év értéket. Az összefoglaló szerint a telephely egyéni és társadalmi kockázata egyaránt feltétel nélkül elfogadható.

Újabb közterületi felújítások

kr felujitasok1A múlt héten megkezdődött a nyári közterületi felújítások második üteme.
A munkálatok a Szederkényi út elején (a Veronika Hotel mellett) a Liszt Ferenc útig tartó bevezető járda felújításával indultak. Az önkormányzat célja a főúttól a város irányába tartó valamennyi járda felújítása, ennek megfelelően indokolt a 35-ös út csatlakozásáig folytatni a Szederkényi úti járdafelület felújítását.
Tisza-part városrészben már nagyobb arányban vannak a felújított út- és járdafelületek. Szükséges azonban ezt a rekonstrukciót is folytatni, mivel sok helyen felfagyott, töredezett, megsüllyedt az útburkolat kopórétege. Most a Jedlik Ányos utca burkolatán a sor, később várható a Verebély út és a bekötőút burkolatának felújítása is.
A játszóterek karbantartása folyamatos Tiszaújvárosban, de a szabványossági előírások pontos és hosszú távú betartása, valamint a minőség javítása csak teljes felújítással valósítható meg. Négy játszótér felújítására készültek el a tervek, ezek közül a Lorántffy úti játszótér újul meg most. A másik három játszótér (Hajdú tér, Király köz, az Örösi út 18. szám mellett) felújítása a nyár végén vagy az ősz elején kezdődik.
További két helyszínen zajlanak munkálatok a második ütem részeként. A Mátyás király út 22-32. sz. épületnél a parkolót, a Munkácsy út 30-40. sz. épületnél a járdát és a garázsbehajtókat újítják fel.
A beruházások befejezésének tervezett határideje szeptember 20.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL.
Görögkatolikus
Szombaton 18:30 vecsernye. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia. Hétfőn 9:30 Szent Liturgia az Ezüsthíd Gondozóházban. Szerdán 8:00 Szent Liturgia.
Templomunk felszentelésének 20., egyházközségünk alapításának 25. évfordulóját az ötvenéves városban augusztus 13-án fogjuk megünnepelni.

Bővebben...

Folyószámla-kivonatok és pótlékértesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A NAV az egyenleg megállapításánál az adószámla 2015. december 31-ei állapotát veszi alapul.

A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette. Az adó- és vámfolyószámlák egyesítése miatt a kivonatban a vámfolyószámlák 2016. január 1-jei nyitó egyenlege és az azt követő időszak részletezése is megtalálható.
Azok az adózók, akiknek 2016. január 1. és április 17. között legalább egy elektronikusan benyújtott és feldolgozott bevallása vagy adatszolgáltatása volt, elektronikus bevallóknak számítanak, így papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően, már a netes felületen, folyamatosan nyomon követhetik adószámlájuk alakulását.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477