Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elismerés az elnöknek

A polgárőrség 25 éves jubileuma alkalmából július 2-án Taktaharkányban megtartott megyei polgárőrnapon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség és a polgárőrség kiemelkedő együttműködése érdekében végzett munkájáért dicséretben és tárgyjutalomban részesítette a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület elnökét, Tóth Gyulát.
Tóth Gyula polgárőrparancsnok 2003. óta tagja a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesületnek. 2011-ben választották meg az egyesület elnökévé. Egyesületi tagsága, illetve elnökké választása óta rendkívül nagy szorgalommal szervezi a polgárőrök szolgálatait, illetve a szolgálatok ellátásában, a Tiszaújvárosban megtartott rendezvények biztosításának megszervezésében, lebonyolításában rendszeresen részt vesz.

Bővebben...

Busz és autó ütközött

kr balesetJúlius 14-én délelőtt 9 óra 10 perc körül egy szlovák rendszámú busz és egy személyautó frontálisan ütközött a 35-ös úton, Tiszaújváros és Sajószöged között. A balesetben ketten sérültek meg.
Egy szlovák turistabusz közlekedett Tiszaújváros irányába, amikor szemből egy Skoda elkezdte előzni az előtte haladó nyerges teherautót. A személyautó vezetője nem tudta befejezni a manővert és frontálisan nekiütközött a turistabusznak. Az autóban ketten utaztak, mind a ketten megsérültek, az egyikük súlyosan, másikuk könnyebben.
A helyszínre érkeztek a tiszaújvárosi tűzoltóság munkatársai és az összeroncsolódott autóból feszítővágó segítségével szabadították ki a sérülteket.

Bővebben...

Több arca van a nyárnak

kr idojaras_1Lassan olyanok leszünk, mint az angolok. Nem az EU-ból való kilépésre gondolunk (egyelőre?), hanem arra, hogy folyton az időjárásról beszélünk.
Persze volt is miért szánkra venni az elmúlt hetekben. A tavaszból hirtelen szökkentünk bele a nyárba, a kánikulába. A csúcshőmérséklet a 40 fokot ostromolta, a város útjait locsolókocsi járta, s bőven hullatták kondenzvizeiket a klímák.
Aztán egyik napról a másikra beköszöntött az ősz. A hőmérséklet helyenként 15-20 fokot is esett, és esett. Hol zápor, hol zivatar, hol vihar formájában. Szerencsére megúsztuk, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől kapott tájékoztatás szerint egy, a 35-ös útra zuhant nagyobb faág miatt kellett csak kivonulniuk.
Jelenleg az újabb felmelegedés idejét éljük, kellemesnek mondható hűvös hajnalokkal, mérsékelten meleg délutáni hőmérséklettel.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL.

Görögkatolikus

Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia. Kedden és szerdán 8:00 Szent Liturgia.
Vasárnap máriapócsi zarándoklaton veszünk részt. Indulás reggel 7 órakor a templom elől.

Bővebben...

Irány Kárpátalja!

A Kaffka Margit Pedagógus Nyugdíjas Klub a Rákóczi Szövetség támogatásával autóbuszos kirándulást szervez Kárpátaljára augusztus 2-4-ig. /3nap, 2 éjszaka/ 

Várjuk klubtársaink, nyugdíjasok, és minden érdeklődő jelentkezését keddi és csütörtöki napokon a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület irodájában /Kazinczy út 3./ 9-10 óra között.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477