Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Zsetonok az egészségért

kr tescoadomanyA Tesco áruház májusban indult zsetongyűjtő akciójának eredményét hirdették ki a múlt héten. A kezdeményezés lényege az volt, hogy a vásárlók a pénztárnál kapott zsetont abba az urnába dobhatták, amelyik civil szervezetet támogatni akarták.
Az „Ön választ, mi segítünk” támogató pályázat nyertese az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért lett. Az alapítvány elnöke, Dr. Pető Gabriella lapunknak elmondta, hogy a 400 ezer forint támogatást az általuk szervezett nagy sikerű életmódtáborra fordítják. A tábor célja, hogy a hasonló problémákkal küzdő gyermekekkel egészséges környezetben, jó levegőn megismertessenek olyan mozgásformákat és egészséges recepteket, finom ételeket, melyeket aztán otthon is könnyedén gyakorolhatnak, kipróbálhatnak. A doktornő hozzátette, az alapítvány a civil támogatásokon kívül Tiszaújváros önkormányzatának segítségével tudja megvalósítani céljait.

Márkus Gáborra emlékeztek

kr markusmegemlekezesA triatlon atyjára, helyi megteremtőjére. dr. Márkus Gáborra emlékeztek csütörtök délután mindazok, akik fejet hajtottak tavaly felavatott szobránál. A Dísztó partján családja, barátai, tisztelői, sportolók és sportdiplomaták helyeztek el egy-egy szál fehér kardvirágot a szobor talapzatánál. Felelevenítve életútját, dr. Fülöp György alpolgármester méltatta munkásságát, így emlékezett közösen az egész triatlon család dr. Márkus Gáborra.

Készen állnak a folytatásra

kr nagyhetzarasA 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 1-10. között megszokottan magas színvonalú, magyar sikerekkel is fémjelzett sportviadalokat, továbbá jobbnál jobb kulturális eseményeket kínált a városlakók, valamint az ebben az időszakban a településen vendégeskedők számára.
- Röviden értékelve az elmúlt napokat, azt mondom, hogy mindenki, szervezők, versenyzők jól vizsgázott, a város lakossága pedig idén is toleráns volt velünk szemben, melyet ezúton is megköszönök - tekintett vissza Lehmann Tibor főrendező. - Felemelő érzés, hogy évek óta nincs világkupa nálunk magyar érmes nélkül, ami egyaránt fontos nekünk, rendezőknek, a sportágnak és a magyar triatlonnak. Ráadásul ebben az évben mi rendezhettük meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, ahol az egyéni versenyben az előfutamos-döntős rendszer itt debütált Tiszaújvárosban. Nagy megtiszteltetést jelentett valamennyiünknek, hogy a jubileumi világkupa, az ifjúsági Eb kapcsán ellátogatott hozzánk a sportág világszövetségének elnöke, Marisol Casado és Renato Bertrandi, az ETU elnöke, akik dr. Bátorfi Bélával, a hazai szövetség első emberével itt tartottak sajtótájékoztatót az együttműködési elképzelésekről. A második hétvége újdonságaként egyedülálló élő közvetítéssel rukkoltunk elő, melynek betudhatóan a helyszínen egy óriás LED-falon, valamint interneten is követni lehetett a vasárnapi nemzetközi események történéseit.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitvatartása júliusban SZÜNETEL.
Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 8:00 utrenye, 9:30 Szent Liturgia Sajóörösön (az örösi templom címünnepe), 11:00 Szent Liturgia. Szerdán 8:00 Szent Liturgia.
Július 24-én máriapócsi zarándoklaton veszünk részt. Indulás reggel 7 órakor a templom elől, az útiköltség 2000 Ft. Jelentkezni a parókián (340-681) vagy Farkas Gábornénál (Ica néni) lehet.
Református
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.

Irány Kárpátalja!

A Kaffka Margit Pedagógus Nyugdíjas Klub a Rákóczi Szövetség támogatásával autóbuszos kirándulást szervez Kárpátaljára augusztus 2-4-ig. /3nap, 2 éjszaka/ 

Várjuk klubtársaink, nyugdíjasok, és minden érdeklődő jelentkezését keddi és csütörtöki napokon a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület irodájában /Kazinczy út 3./ 9-10 óra között.
Az utazáshoz útlevél szükséges!
Útvonal: Beregszász, Munkács, Vereckei-szoros, Ungvár.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477